51 snuder skal til optagelsesprøve som besøgshunde

TrygFonden afholder optagelsesprøve for besøgshunde på Plejecenter Poppelbo og hele 51 hunde er tilmeldt.

Der er hunde i overflod, når Trygfonden holder optagelsesprøve mandag den 25. marts på Plejecenter Poppelbo i Brønshøj. Hele 51 hunde skal op til prøven, som skal afgøre, om hundene er velegnede som besøgshunde. Det skriver TrygFonden i en pressemeddelelse.

quote Vi inviterer jo hundene hjem til sårbare mennesker, så vi skal sikre os, at vi har gjort, hvad vi kan for at gøre det til en god oplevelse for alle parter.

Galina Plesner, projektchef i TrygFonden

Prøven er ikke helt nem at bestå. Hunden skal nemlig bevise, at den er rolig, sund og velsocialiseret for at komme i betragtning. Gennemsnitlig består omkring 60 – 70 procent af hundene optagelsesprøven.

- Det er vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere. Vi udvælger kun de hunde, der er egnede til at komme ud på plejecentrene. Vi inviterer jo hundene hjem til sårbare mennesker, så vi skal sikre os, at vi har gjort, hvad vi kan for at gøre det til en god oplevelse for alle parter. Herunder er det vigtigt at mindske de risici, der måtte være for fx smitte, siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden.

Hundene og deres ejere skal til prøve på et plejehjem, fordi hundene så testes i det miljø, de senere skal indgå i som besøgshund.

Sådan gik det ved årets optagelsesprøve for besøgshunde.

Hunde er gode med sårbare mennesker

De sårbare mennesker, som hundene skal være besøgshunde for, er ofte plejehjemsbeboere og udviklingshæmmede, der bor på institution. Disse mennesker har ikke selv mulighed for at have en hverdag med en hund, derfor betyder det meget, når en besøgshund lægger vejen forbi.

quote Besøgshunde kan give beboerne noget, som kontakten med mennesker ikke kan

Galina Plesner, projektchef i TrygFonden

- Besøgshunde kan give beboerne noget, som kontakten med mennesker ikke kan. Derfor er det så skønt at opleve, at så mange hundeejere gerne vil bruge lidt af deres fritid på at give sårbare mennesker gode oplevelser. Det er fantastisk at overvære, hvordan en hund på et øjeblik kan skabe kontakt til mennesker. Hunde kan noget, som vi mennesker ikke kan. Og en hund er en taknemmelig besøgsven for bl.a. demensramte, fordi den ikke stiller krav til fx sprog, siger Galina Plesner og fortsætter: 

- Der er mange institutioner i hele landet, som efterspørger besøgshundene. Vi glæder os derfor til at komme til Plejecenter Poppelbo, så vi kan udvide korpset og glæde endnu flere mennesker med besøg her i området, siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden.

Når hundene aflægger prøve er plejehjemsbeboerne på Poppelbo inviteret til at se med, og det kan være en sjov oplevelse, for 51 hunde samlet på et sted er da heller ikke noget, man ser hver dag.

Tre tests til optagelsesprøven

For at blive besøgshund skal hund og ejer bestå hele optagelsesprøven, som består af tre dele.

Først skal hundens fysik undersøges af en dyrlæge. Det er vigtigt, at hunden er helt rask og smertefri, og ikke går rundt med lidelser, som kan være problematiske.

Bagefter skal hundes adfærd vurderes. En besøgshund møder mange nye mennesker på en arbejdsdag, og det er derfor vigtigt, at den er åben overfor fremmede. Hunden må ikke blive stresset af situationer, hvor den møder fremmede. Desuden er det afgørende, at hunden adlyder ejerens kommandoer.

Til sidst er det ejerens tur til at bevise sit værd. Hundeejeren skal nemlig til samtale med TrygFonden, hvor man taler om opgaven i arbejdet som besøgshundeekvipage. Under samtalen skal der også afstemmes forventninger til forløbet.

Når alle tre tests er bestået, bliver hund og ejer en del af TrygFonden Besøgshunde. I dag har TrygFonden Besøgshunde knap 700 besøgshunde i korpset samt knap 800 ældrehjem og andre plejeboliger, der har meldt sig for at modtage besøg.

Tror du din hund ville være egnet som besøgshund? Så kan du læse mere på besøgshunde.dk.

Se vores udsendelse fra marts 2018 om besøgshunde.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik