51-årig lå inde med 15 ulovlige skydevåben

Et let maskingevær, maskinpistoler og pistoler er blevet beslaglagt hos 51-årig mand på Amager.

Politiets regionale bandeenhed Task Force Øst har beslaglagt 15 ulovlige skydevåben hos en 51-årig mand på Amager.

Politiet valgte at ransage mandens bopæl på baggrund af oplysninger, som er dukket op i forbindelse med efterforskning af andre våbensager.

Ifølge vicepolitiinspektør Lisbeth Jessen fra Task Force Øst er den 51-årige mand ikke kendt for at have relationer til rocker- og bandemiljøet.

- Han har tilladelser til andre våben, som han besidder lovligt, men de våben, som der er tale om her, dem kan man slet ikke få tilladelse til, fortæller Lisbeth Jessen.

Ikke nødvendigvis forbindelse til det kriminelle miljø

Blandt de våben, som politiet har beslaglagt, er der blandt andet et let maskingevær, flere maskinpistoler og flere pistoler. Derudover fandt politiet både skarp og løs ammunition.

Gennem de senere år har der været flere sager om beslaglæggelse af store mængder våben hos personer, som ikke umiddelbart har forbindelse til det kriminelle miljø.

Det har blandt andet drejet sig om våbensamlere og -entusiaster, som ikke har kunne stå for fristelsen til at anskaffe sig ulovlige og farlige våben.

- Vi har både set, at våben bliver stjålet fra private hjem i forbindelse med indbrud og på den måde havner i det kriminelle miljø, og at folk er blevet fristet til at sælge til bandemiljøet, fortæller Lisbeth Jessen.

I en sag fra Asnæs fik en ældre mand i efteråret fire et halvt års fængsel i en sag, hvor han blandt andet forsøgte at sælge 18 skydevåben til personer fra bandemiljøet.

Kunderne var dog noget skrappere, end den ældre mand havde regnet med. Bandefolkene endte nemlig med at stikke af med våbnene uden at betale.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik