Der har været en heftig debat om, hvorvidt det er i orden, at Slots- og Kulturstyrelsen vil indskrænke området til hunde uden snor i Bernstorffsparken. Foto: TV 2 Lorry

5000 vil have lov til at gå med løs hund i populær park

Mere end 5200 underskrifter for løse hunde blev i dag afleveret hos Slots- og Kulturstyrelsen.

5224. Så mange underskrifter blev tirsdag afleveret hos Slots- og Kulturstyrelsen.

Underskrifterne kommer fra borgere i Gentofte, der vil have lov til at lufte deres hunde i Bernstorffsparken, og Gentoftes borgmester Hans Toft aflevederede personligt underskrifterne. 

00:30

Gentoftes borgmester og direktøren for Slots- og Kulturstyrelsen snakker om underskriftindsamlingen.

Luk video

Underskriftindsamlingen har fundet sted, fordi Slots- og Kulturstyrelsen vil lave nye regler for løse hunde i den populære park, så hundeejere fremover skal have deres hunde i snor på et større område, end det er tilfældet i dag.

Læs også: Hunde-debatten raser: Hundejere og parkbrugere er uenige

Nu må man have sin hund løs på et areal, der svarer til 96 procent af havens samlede areal. Med de nye ændringer vil det blive reduceret til 83 procent af arealet. 

Grunden til de nye regler er, at man også skal kunne nyde parken uden at støde på løse hunde. 

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsen holder flere børneinstitutioner sig fx væk fra Bernstorffsparken, fordi børnene er blevet antastet af løse hunde og fordi, der er så mange hundeefterladenskaber. 

Bryllupsgæster har også oplevet at løse hunde hoppede op ad dem under fotograferingen, ligesom statueplænen foran slottet ofte har været fyldt med efterladenskaber fra hunde, lyder det Slots- og Kulturstyrelsen.