5000 gratis P-skiver til turister

Turister skal helst undgå at få en P-bøde med hjem i kufferten. Visit-Roskilde har fået fremstillet P-skiver og skilte på forskellige sprog, der forklarer reglerne.

Skiltning omkring parkeringsregler er kun været på dansk på p-pladserne i Roskildes bymidte. Og mange udenlandske gæster ved slet ikke hvad en P-skive er for en størrelse. Og slet ikke hvordan den bruges.

- Når den sidste oplevelse for vore turister er en 'parkeringsafgift' på 510 kr, er det ærgerligt. Især fordi vi ikke har givet vores turister en ærlig chance for at parkere lovligt, forklarer direktør for VisitRoskilde, Jens Müller, til Roskilde Avis.

Nye P-skilte på forskellige sprog forklares reglerne for parkering på den enkelte p-plads. De viser også hvordan en p-skive ser ud, hvordan den bruges og hvor man anskaffer den.

Det er et samarbejde med Roskilde Kommunes Veje og Grønne Områder, der gør at Visit-Roskilde har fået udarbejdet de nye p-skilte. De skal op på samtlige p-pladser i byens midte.

- Samtidig har vi fået fremstillet 5000 gratis p-skiver, som turister kan hente gratis på Turistbureauet og i Roskilde Handels medlemsbutikker. Forhåbentligt betyder det, at langt færre gæster i fremtiden slutter deres besøg i Roskilde med en kedelig oplevelse, forklarer slutter Jens Müller.