500 nye boliger på vej til København: Her skal de ligge

Firma byudvikler for to milliarder på Amager. I denne måned tages første spadestik til et nyt stort byggeprojekt.

Der tages snart hul på et spritnyt byggeprojekt ved Amager Strand, der kommer til at omfatte hundredvis af nye boliger.

Det er ejendomsudvikleren Arkitektgruppen, der vil byudvikle for to milliarder kroner i samarbejde med kapitalforvalteren NREP.

Det nye projekt omfatter et 28.000 kvm byggeri på Amager Strandvej og kaldes Strandhaverne, i området mellem Kløvermarken og Amager Strandpark.

Sådan forventer arkitekterne, at Strandhaverne kommer til at se ud, når det er færdigbygget.
Sådan forventer arkitekterne, at Strandhaverne kommer til at se ud, når det er færdigbygget.
Foto: Juul Frost Arkitekter

Byggeriet, der påbegyndes senere på måneden, kommer til omfatte 186 private boliger. Dertil er der planlagt et hotel på grunden og 25 procent almene boliger.

I alt 500 private boliger

Et ”stenkast” derfra er et andet af Arkitektgruppen og NREP’s store fælles projekter under opførelse. Det hedder Greensquare Garden og er på 30.000 kvm.

Tilsammen udgør de to projekter mere end 500 private boliger og har en projektværdi på omkring to milliarder kroner, oplyser Arkitektgruppen i en pressemeddelelse.

Greensquare Garden.
Greensquare Garden.

Ifølge Arkitekgruppen har projektet med Strandhaverne været undervejs i mere end fire år.

Første skridt var at samle grundejerne i området og finde fælles fodslag, så man sammen kunne gå til myndighederne med en plan om omdannelse fra industri til bolig og erhverv.

- Når vi som udviklere kan se store muligheder i et område, er det altafgørende, at kommunen er åben over for at ændre lokalplanen, hvis man lever op til deres krav. Strandhaverne er bæredygtig byudvikling og har en god balance mellem private og almene boliger siger Robin Feddern, administrerende direktør i Arkitektgruppen.

Lokalplan muliggør 750-850 nye boliger

Lokalplanen, under navnet Ved Amagerbanen Syd, muliggør cirka 750-850 nye boliger og knap 20.000 kvm erhverv i området tæt på Amager Strandpark.

NREP, som i dag er en af de store kapitalforvaltere inden for fast ejendom i Norden, sætter pris på Arkitektgruppens arbejde. 

- Med afsæt i en fantastisk beliggenhed, ser vi frem til at skulle være med til at understøtte udviklingen af København som blandet by gennem forskellige boligtyper og erhverv i Strandhaverne, siger Jakob Flymer, Investment Manager i NREP, i pressemeddelelsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik