50 Uber-chauffører straffet for ulovlig taxikørsel

Allesammen har de modtaget bøder for at udføre ulovlig taxi-kørsel.

Fem Uber-chauffører stod mandag 10. juli tiltalt i Byretten i København med bødekrav på godt 1,1 million kroner.

Sagen blev udsat til slutningen af august. Men siden de første domme over Uber-chauffører faldt i Københavns Byret i juli sidste år, er en lind strøm af Uber-chauffører blevet straffet for ulovlig taxi-kørsel.

Indtil nu er cirka 50 Uber-chauffører blevet idømt bøder, oplyser advokaturchef i Københavns Politi, Vibeke Thorkil-Jensen til Fagbladet 3F:

- Nogle af Uber-chaufførerne har fået bødeforlæg, mens andre er gået i retten og har fået en dom. Men alle Uber-chaufførerne har fået bøder på mellem cirka 3.000 og 6.000 kroner for typisk en til tre Uber-ture, siger Vibeke Thorkil-Jensen.

Vil sigte over 1000 chauffører

Afhængig af udfaldet af den udsatte retssag mod de fem Uber-chauffører, er anklagemyndigheden klar til at sigte 1.500 Uber-chauffører ud fra en liste, som oprindelig stammer fra de hollandske skattemyndigheder.

SKAT fik listen, som så blev overgivet til politiet. Holland er hjemsted for Uber-selskabets aktiviteter i Europa.

- Hvis de fem Uber-chauffører bliver dømt, så fortsætter vi med de næste 1.500 chauffører. Skulle de fem chauffører blive frifundet, er det statsadvokaten, der tager stilling til om sagerne skal ankes, og så tager vi den derfra, siger hun.

50 Uber-chauffører slap billigere

De fem Uber-chauffører i den udsatte sag er blevet præsenteret for langt højere bøder end de andre cirka 50 Uber-chauffører.

Det skyldes, at de er tiltalt for mange flere Uber-ture. Topscoreren er tiltalt for 5.428 Uber-ture i personbil i 2015 med et bødekrav på 590.000 kroner.

I mandagens retssag var forsvarer og anklager enige om, at sagen skulle udsættes. Blandt andet for at få tid til at indhente flere oplysninger om SKAT og for at undersøge, om SKAT's udveksling af skatteoplysninger om Uber-chauffører er lovlig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik