50-årig var kontaktperson for drabsmand

En 50-årig mand, der tirsdag blev stukket ihjel på Amager, var kontaktperson for den 21-årige mand, som nu sigtes for drab. Motivet er ukendt.

Politiet står uden forklaring på det knivoverfald, som tirsdag eftermiddag kostede en 50-årig mand livet på Amager i København. Den 50-årige havde aftalt at mødes med den 21-årige mand, som politiet nu sigter for drabet.

Knivstikkeriet skete i offerets bil ud for den 21-åriges bopæl på Christen Kolds Allé i Kastrup. Det lykkedes den sårede at stå ud af bilen, men kun for at falde om på fortovet. Et vidne ringede 112, men den 50-årige blev senere erklæret død på Rigshospitalets traumecenter. Han var blevet stukket flere gange på kroppen.

Da politiet kom til, var den 21-årige stadig på stedet blandt vidner. Han var plettet af blod og blev anholdt. Tirsdag aften var den 21-årige endnu ikke afhørt, og politiet ved derfor ikke, hvordan han stiller sig til sigtelsen, eller hvilket motiv han måtte have haft.

Den 50-årige fungerede som kontaktperson for den unge mand, men politiet ved endnu ikke i hvilken sammenhæng. Det står dog klart, at den 21-årige ikke er kendt af politiet i forvejen, siger efterforskningsleder Kenneth Vesth fra Københavns Politi.

Efter drabet fandt politiet det formodede drabsvåben - en stor køkkenkniv - inde i huset på Christen Kolds Allé, hvor den unge mand bor sammen med sin far. Faren var dog ikke hjemme.

Ifølge politiet har de to mænd haft en aftale om at mødes. Den yngre havde allerede sat sig ind i bilen, som stod parkeret med bagenden mod fortovet, som om den skulle til at køre. I stedet opstod der åbenbart et skænderi, som udviklede sig til det fatale knivstikkeri.

Den 21-årige ventes onsdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

/ritzau/