5 vigtige råd til unge, der flytter i bofællesskab

Mange boligsøgende studerende vælger at flytte i bofællesskab. Det kan i den forbindelse være en god idé at kende spillereglerne på boligmarkedet.

65.714 unge har i nat fået afgjort deres uddannelsesvej, og nu er boligjagten for alvor skudt i gang.

Særligt små værelser og lejeboliger bliver revet væk, og for mange studerende bliver løsningen at slå sig sammen i en delelejlighed.

Det er dog langtfra alle unge, der kender spillereglerne på boligmarkedet, men faktisk kan det være en god sætte sig ind i dem, så man undgår at blive snydt eller havner i konflikt med sin udlejer eller med sin nye samboer.

Fem gode råd

EjendomDanmark har i samarbejde med BL (Danmarks Almene Boliger) og Lejernes LO udarbejdet fem gode råd til, hvordan de studerende kommer godt i gang. Se dem nedenfor.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

5 gode råd

Pas på fupmagere

Jannick Nytoft, administrerende direktør fra EjendomDanmark, opfordrer samtidig de studerende til at være varsomme over for fupmagere.

- Den store efterspørgsel på lejeboliger ved studiestart lokker ofte en håndfuld fupmagere på banen, der forsøger at platte sig til penge på de unge boligsøgendes bekostning. Ofte udgiver de sig for at være boligudlejere, og de forsøger at udleje boliger, der ikke eksisterer, eller som de ikke har råderet over, siger Jannick Nytoft i en pressemeddelelse.

De studerende bør i denne forbindelse være særligt opmærksomme, hvis det ikke er muligt at få lejligheden at se, hvis den virksomhed, der lejer boliger ud, ikke har et fast kontor eller en hjemmeside, hvis udlejer kun har den ene lejlighed eller ikke ejer den.

Man kan tjekke ejerskabet på www.ois.dk, herunder om det er en leje-, andels- eller ejerbolig).

Studerende bør også være varsomme med at få pengene for hurtigt op af lommen.

Eksempelvis bør man ikke betale for at få oplyst adressen på en lejlighed. Hvis udlejer hverken er ejer eller administrator, bør man ikke betale depositum, før der er adgang til lejligheden, og man står med nøglen i hånden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

indbrud i vinhandel kokkedal

Vinhandler fik stjålet for flere millioner kroners champagne i spektakulært indbrud

Black Friday

Guide: Sådan får du mest ud af Black Friday

Onlinehandel Black Friday

Advarsel før Black Friday - sådan undgår du at blive snydt på nettet

Døde grise foran Lorry

Døde smågrise efterladt flere steder i København - kendt skralder står bag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere