5 skarpe begivenheder til din pinseferie

Pinsen står for døren og for mange betyder det en ekstra fridag på mandag - og en oplagt mulighed for at begive sig på opdagelse og opleve lidt ekstra.

Soldaterliv på Mosede Fort 14.-15. maj kl. 11-16.

Hvis du er til historie, skal du måske kigge forbi Mosede Fort, hvor man kan dykke ned i historien om Danmark under 1. Verdenskrig.

Med det nye iPad-spil 'Krigens Valg' kan hele familien få de grå hjerneceller i brug på en sjov måde. Spillet kombinerer iPads med museets sanselige udstilling, så de besøgende får en mærkværdig fornemmelse af at rejse 100 år tilbage i tiden - samtidig med at nutiden stadigvæk er der; lige på den anden side af skærmen.

I spillet skal børn og voksne sammen finde ud af, hvordan de vil klare sig gennem de hårde år under 1. Verdenskrig.

Foruden 'Krigens Valg', er det i Pinsen muligt at tage på skattejagt på fortets grønne område. Børn kan købe deres helt egne soldaterbøger og -huer, hvorefter de som nye rekrutter skal gå på opdagelse på fortets græsklædte volde og skjulte betonhuler.

Fangeleg på Øresundsakvariet i Helsingør den 14. og 16. maj kl. 11.15 og 13.15.

I Pinsen kan børn og voksne være med til at fange havdyr, når akvariet tager publikum med ud i vandet for at fange dyr.

Med net og vod går jagten ind på Øresunds forskellige havdyr, og du kan hjælpe dyrepasserne med at fange dyr til akvariet.

Aktiviteterne finder sted kl. 11:15 og 13:15 lørdag og mandag i Pinsen.

 

Gamle øser i Græsted 14.-16. maj.

Det er kun omkring 100 år siden, at bilen blev opfundet. I starten var det den vildeste luksus - forbeholdt overklassen. I dag har de fleste en bil.

Er du til gamle biler, skal du måske lægge vejen forbi Græsted. Der er veterantræf på Eventpladsen ved Græsted – Holtevej 40. Ved træffet er der masser af livemusik - blandt andet udført af John Mogensen - ligesom man kan opleve kræmmermarked, veterantivoli og over 300 unikke veteranbiler.

Det er i Pinsen fra  14 - 16 maj. Lørdag: 14. maj kl. 12 - 22.  Søndag: 15. maj kl. 10 - 22. Mandag: 16. maj kl. 10 - 16.

 

Livsstilsdage Ledreborg fra den 13. - 16. maj fra 10-17.

Traditionen tro slår Ledreborg Slot igen dørene op til Livsstilsdage i Pinsen. I alt 21 udstillere er med i år, hvor man både kan opleve mode, mad, sport, hus og have.

Idéen til Livsstilsdagene er hentet fra de smukke flower shows på de engelske godser. Livsstilsdagene byder på mode, mad, sport hus og have. Det koster mellem 50 og 300 kroner, alt efter om man er barn, voksen, senior eller familie.

 

Open Air gudstjenester 2. pinsedag

2. Pinsedag slår folkekirken dørene op og foretager gudstjenesten under åben himmel. Sådan er det hvert fald flere steder i TV 2 Lorrys sendeområde.

På Amager står mange kirker tomme mandag den 16. maj klokken 11.00. For også her fejres Pinsegudstjenesten i det fri under åben himmel og med udsigt til strand og vand på Femøren ved Amager Strandpark.

Sognepræster, kordegne, kirketjenere og organister fra de forskellige kirker på Amager deltager i gudstjenesten. Ved gudstjenesten medvirker endvidere kirkekor og børnekor fra de forskellige kirker.

Også i Roskilde kan man komme til gudstjeneste med gospel i det fri. Klokken 11 fejres Pinsen i Folkeparken i Roskilde. I tilfælde af massiv regn styrter gudstjenesten fra Amfiteatret i Folkeparken og ind i den store Roskilde Domkirke.

I klippet over artiklen kan du se, hvordan det så ud forrige år, da pinsen ramte Vesterbro Torv.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik