5 råd: Sådan undgår du madspild

Danskerne har rekord i madspild. Hvert år smides 700.000 tons mad ud ifølge organisationen 'Stop Spild af Mad'. Men du kan selv stoppe det.

1: Køb kun efter behov

Alt for mange danskere køber for meget mad og ender med at smide en masse af det i skraldespanden.
Køb derfor kun den mængde ind, du har brug for og lad dig ikke friste af tilbud, hvor du kun får brugt halvdelen. 

2: Brug resterne

Som udgangspunkt skal du kun tilberede den mængde mad, du kan spise.

Kommer du alligevel til at tilberede for meget, skal du ikke hælde resterne i skraldespanden. Frys dem i stedet ned eller tag dem med på madpakken næste dag.

3: Vær ikke stringent med datomærkningen

Supermarkedernes datomærkning er kun vejledende, så vurder altid varen, før du smider den ud.

Fersk kød er dog en undtagelse - her skal du følge datomærkningen, hvis ikke du fryser det. Chokolade, pasta, brød og kiks bliver du dog ikke syg af at spise efter sidste dato, så vurder selv varen ved at lugte og se. 

4: Planlæg dine indkøb

Det går ofte galt, når vi handler med maven og ikke hovedet, for så får vi købt en masse mad, som vi ikke har brug for. Så lav en indkøbsliste ud fra en madplan, så du kun får købt det, du har brug for.

Når du laver madplan, bør du tænke over at råvarerne går igen i flere retter, så du ikke skal smide en halv pose gulerødder ud eksempelvis. 

5: Opbevar maden rigtigt

Sørg for eksempel for at stille den ældste mælk forrest i køleskabet, så du først får brugt den først. For dine madvarer i fryseren og skabene kan du mærke dem med etiketter, så du ved, hvad der skal bruges først.

Kilde: Stop Spild af Mad


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik