5 apps til mobilen, der kan knække dine dårlige vaner

Vi har allesammen masser af både gode og dårlige vaner. Her er fem mobilapplikationer, der kan ændre dit liv.

Du kender det sikkert godt. 

Det hænder, at man har telefonen i hånden uden helt at vide, hvad det egentlig er, man skal bruge den til. 

Vores utallige appklikationer og sociale medier gør os konstant opmærksomme på, at vi kan risikere at gå glip af noget et andet sted. 

Faktisk er vores afhængighed af mobilen så omfattende, at eksperter kalder den en trussel mod parforholdene - et begreb, der kaldes 'phubbing' - og på uddannelsesinstitutioner kæmper forelæsere og lærere med at fange elevernes opmærksomhed. 

Derfor tager man¨på Copenhagen Business School og Cphbusiness nye drastiske midler i brug i bekæmpelsen af mobilforbruget. 

Og våbnet mod mobilen? Ja, det er mobilen selv. 

App'en  'Hold' belønner eleverne for ikke at tage sig til lommen, mens de undervises. Jo flere minutter telefonen er låst, des flere point udløses, og disse kan så veksles til præmier i form af eksempelvis en god kop kaffe. 

Men der findes et hav af lignende app's, der kan hjælpe dig med at knække dine dårlige vaner. 

På TV 2 Lorry har vi samlet fem stykker, der lover hjælp til træningsvanerne, opdragelsesmetoderne og søvnmønstrene: 

- 'Sleep Time' for bedre søvn

Applikation holder øje med dig, mens du sover. Når du vågner, vil du få et overblik over, hvordan dit søvnmønster har været i løbet af natten, så du kan se, hvornår du sover tungt eller let. App'en registrerer, hvor meget du bevæger dig i sengen. Den vækker dig, når den vurderer, at du vil føle dig mest frisk og veludhvilet. 

- 'Moment' mod mobilafhænighed

Moment registrerer, hvor ofte du låser og åbner din skærm, og hvor lang tid du bruger telefonen. Når du har brugt din telefon for meget, vil en irriterende besked dukke op på din skærm med en påmindelse om, at du skal lægge mobilen fra dig. 

'Xhale' hjælper med rygestoppet

'Xhale' er lavet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, og holder dig i hånden gennem dit rygestop. Hver dag modtager du motiverende videohilsner fra en kendt person. Du får gode råd til, hvad du kan gøre for at glemme din rygetrang, når den opstår, og du får et overblik over dine besparelser. Du kan også chatte med andre rygestopppere og modtage fakta om din krops tilstand. 

- 'Belønningstavlen' letter børneopdragelsen

Forældre kan afhjælpe konflikter i forbindelse med de huslige pligter ved hjælp af denne app. Med 'Belønningstavlen' kan familien i fællesskab lave en liste over, hvem der har ansvaret for eksempelvis opvasken, tøjvasken, oprydningen osv. Man beslutter også i fællesskab, hvad belønningen er, hvis man følger spillereglerne. 

- 'Carrot-fit' tvinger dig til træne

En klog træner sagde engang, at det aller hårdeste for mange motionister er at hoppe i træningstøjet. Og det problem forsøger 'Carrot-fit' at afhjælpe. I app'en kan du vælge mellem en række træningsøvelser, du kan lave hjemme i stuen på ti minutter. Sløser du med indsatsen, vil din personlige træner bliver irriterende og dum, og du vil blive straffet i form af reklamer, mobning og ondskabsfulde pop-up-vinduer. Der er kun én måde at slå igen: Træne! 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik