4-årig ønskede sig venner i fødselsdagsgave - nu får han en kæmpe fest

En rørende efterlysning har udløst massevis støtteerklæringer på Facebook.

Da Sandra Lia Sirot forleden spørger sin snart 5-årige søn, hvad han ønsker sig i fødselsdagsgave, lægger han sit computerspil fra sig. 

Han kigger sin mor i øjnene og siger, at han ønsker sig en ven.

- Dén havde jeg virkelig ikke regnet med. Man undervurderer nok sine børn nogle gange. Han har jo altid været en glad dreng, så jeg tænkte "shit". Vi havde egentlig tænkt os at tage i legeland på hans fødselsdag, for der er jo også mange andre børn, forklarer Sandra Lia Sirot til TV 2 Lorry. 

Episoden gør hende så ked af det, at hun gør noget, der normalt ikke ligner hende. 

Kort efter skriver hun en besked på facebookgruppen for beboere i Ørestad, hvor hun efterlyser legekammerater til Raphael. 

Kan se, at hans større søskende har venner

Sagen er den, at Raphael lider af en ukendt lungesygdom, hvorfor han ikke har kunnet gå i børnehave i flere år.

I dag går han en gang imellem i en institution for børn med dårligt immunforsvar, og derfor kender han ikke mange andre end sine søskende på henholdsvis otte og ti år. 

Sandra Lia Sirot har dog ikke været klar over, hvor meget det har gået ham på, at han ikke har mange venner:

-  Han er nok mere bevidst om det, end jeg havde regnet med. Hans søskende er søde og omsorgsfulde og passer på ham. Men han ved selvfølgelig godt, at de har venner, som de skal ud og lege med, siger hun. 

Massiv støtte og stor fødselsdag i vente

Støtteerklæringerne til den lille dreng har været massive og fuldstændigt overvældende for familien, der er dybt taknemmelige, understreger hun. 

Efter at Sandra Lia Sirot skrev sin efterlysning har omkring 150 mennesker delt beskeden.

Den lokale isbutik har meldt tilbage, at den selvfølgelig sørger for is til fødselsdagen, og så har velgørenhedsforeningen 'Troopers for Charity' tilbudt at holde en stor fødselsdagsfest med Starwars-tema i Byparken. 

- Jeg havde måske håbet, at en eller to skrev tilbage til mig, men det her er vildt. Jeg skrev beskeden klokken 10 om aftenen og gik i seng, og da jeg så reaktionerne dagen efter, væltede tårene ned af kinderne. Jeg fortalte min mand det, og vi var begge meget rørte, fortæller den glade mor. 

Faktisk har to nye venner allerede besøgt Raphael, og de har lovet at komme til fødselsdagen. Nu vil Sandra Lia Sirot forsøge at planlægge den store dag, hvor hun håber, at mange vil møde op. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik