47-årig får halvandet års fængsel for dødsulykke

Med en promille på 1,08 påkørte en bilist en motorcykel. En kvinde blev dræbt og hendes mand alvorligt kvæstet.

Søndag 25. august sidste år var en dejlig, solrig sensommerdag, og mange københavnere valgte at tilbringe dagen ved Amager Strandpark. Men for to familier ændrede dagen sig på et splitsekund til deres livs mareridt.

En trafikulykke kostede en mor til to livet, mens hendes mand blev alvorligt kvæstet. Og en 46-årig far til to, der var skyld i ulykken, blev mandag sendt halvandet år i fængsel.

Ved 17-tiden bevægede hjemtrafikken sig søndagsdovent ad Amager Strandvej mod København. Ved Prags Boulevard holdt en halv snes biler for rødt, og bagest holdt en motorcykel med en 40-årig mand og hans ét år ældre kone på bagsædet. De havde været en tur i Amager Strandpark og drukket en kop kaffe i det gode vejr.

Havde været til firmafest og følte sig ikke alkoholpåvirket

Pludselig bliver motorcyklen ramt bagfra af en bil, der blev ført af en 47-årig mand, som havde sin datter med i bilen. Han havde været til firmafest i strandparken og havde drukket fire-fem glas vin i løbet eftermiddagen. Han følte sig ikke påvirket, og betjentene, der senere dukkede op, mente heller ikke, at han virkede påvirket. Men hans promille var på 1,08.

En bilinspektør har fastslået, at bilen ramte motorcyklen med "ikke over 30 km/t". Trods den lave fart var konsekvensen voldsom. Både manden og kvinden blev slynget af motorcyklen. Manden mistede bevidstheden, men vågnede mens han lå på asfalten.

- Jeg lå mellem to biler og havde på fornemmelsen, at jeg lå bukket helt sammen. Jeg så min kone ligge ved siden af og flere, der forsøgte at få liv i hende, lød hans forklaring i byretten, som mandag blev læst op, da sagen blev behandlet i Østre Landsret.

Ulykken kostede hans kone livet, og selv går han stadig til genoptræning og terapi, fortalte i han i retten. Undervejs i sin forklaring brød han rystende sammen, og tårerne fik frit løb.

I Københavns Byret blev den 47-årige bilist idømt halvandet års fængsel og frakendt retten til at køre bil i tre år.

Dommen blev anket til Østre Landsret af anklagemyndigheden, der ville have en længere fængselsstraf og en bøde oveni til den 46-årige, men landsretten valgte mandag at stadfæste byrettens dom.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik