460 personer har fixet i rullende fixerum

Forening bag mobilt fixerum kalder de første måneder en succes, men kritiserer regeringen for at nøle.

460 stofbrugere har siden 12. september benyttet det ny mobile fixerum i København.
      Det oplyser Foreningen Fixerum, der står bag det ny tilbud til stofbrugere på Vesterbro, i en status over erfaringerne fra de første tre måneder.
      Samtidig har de tre første måneder ikke kun været en succes for målgruppen, men også for lokalområdet.
      Det vurderer det lægefaglige personale, der frivilligt bemander den ombyggede ambulance og sikrer, at indtagelsen af stoffer finder sted under sundhedsmæssigt forsvarlige forhold.
      - Vi oplever, at stofbrugerne er trygge, og de giver udtryk for, at de føler sig respekteret af personalet i det mobile fixerum, siger læge Kasper Iversen fra Foreningen Fixerum.
      Rummet har åbent fire dage om ugen mellem kl. 17 og 20. Den sundhedsfaglige indsats retter sig primært mod tre forhold: Dårlig hygiejne, stress omkring stofindtagelsen samt risikoen for forgiftning og overdosis.
      Regeringen har i efteråret bebudet, at den vil åbne fixerum. Det glæder formanden for Foreningen Fixerum, Michael Lodberg Olsen. Men han kalder det "helt uforståeligt", at regeringen vil vente til 2013 for at indhente erfaringer fra udlandet.
      - Fixerum er ikke et eksperiment, men en veldokumenteret succes. Al respekt for regeringens initiativ, men det kommer til at koste menneskeliv for hver dag vi venter, siger Michael Lodberg Olsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik