Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix (modelfoto)

46-årig mand mistænkt for flere seksuelle overgreb

En 46-årig mand fra Albertslund er blevet anholdt og sigtet for seksuelt misbrug af flere børn under 12 år.

Ifølge Ekstra Bladet så skulle misbruget skal være sket i mandens fritid, men kommunen er bekymret for, om der også kan være sket overgreb i den kommunale institution, han arbejdede i.

- Københavns Vestegns Politi har sammen med Nordsjællands Politi siden torsdag efterforsket en sag, hvor en 46-årig mand fra Vestegnen er mistænkt for seksuelt overgreb på flere børn under 12 år, siger politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Vestegns Politi.

Den 46-årige mand blev anholdt af Nordsjællands Politi torsdag den 16. marts for et sådan overgreb og dagen efter varetægtsfængslet i 4 uger i et grundlovsforhør afholdt bag dobbeltlukkede døre ved Retten i Helsingør. I forbindelse med grundlovsforhøret blev der nedlagt navneforbud. 

Læs også Alvorlig trafikulykke på Køgevej - 18-årig dræbt

- Der er sat betydelige efterforskningsressourcer ind på at afdække denne alvorlige sag. Men på grund af de dobbeltlukkede døre har vi ikke mulighed for at gå i detaljer om efterforskningen. Vi kan dog oplyse, at vi er i et meget tæt samarbejde med de kommunale myndigheder samt Børnehus Hovedstaden og deres psykologer i denne sag, siger politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Vestegns Politi.

- Det er på alle måder frygteligt og ulykkeligt. Personen har også arbejdet med børn i Albertslund Kommune. Derfor er vi selvfølgelig også bekymret for, at der kan være sket overgreb i institutionen og har derfor holdt møde med personale og forældre – og vores fokus er på at hjælpe børn og forældre mest muligt. Det er det, vi bruger alle vores kræfter på, siger direktør for Børn, sundhed & velfærd i Albertslund Kommune, Kristina Koch Sloth til Ekstra bladet

- Politiet er i fuld gang med efterforskningen, og den støtter vi fuldt op om. Det er barskt, det her. Derfor tilbyder vi selvfølgelig også børn, forældre og personale psykologbistand, siger hun. 

Læs også Betjente frygter vold og trusler i fængslerne efter rygeforbud