450 fartsyndere slipper for bøder: Kontrollør trykkede forkert

Nordsjællands Politi dropper 450 bøder til fartsyndere på grund af en datofejl.

En medarbejder i færdselspolitiet indtastede en forkert dato på fartmålerkameraet, da han gjorde udstyret klar i vejsiden på Hornbækvej i Kvistgård for at knipse fartsyndere, den 14. november sidste år.

quote Det betyder, at vi opgiver at forfølge sagerne og bødeforlæggene havner i papirkurven, og ikke i bilisterne e-bokse.

Politikommissær Kim Bruun fra færdselspolitiet ved Nordsjællands Politi

Der skulle have stået 14. november 2016, men der stod en andet dato - om det var datoen før eller efter eller en helt tredje er ikke oplyst, men fejlen gentog sig selv under de følgende tre dages målinger, skriver Helsingør Dagblad.

- Det betyder, at vi opgiver at forfølge sagerne og bødeforlæggene havner i papirkurven, og ikke i bilisterne e-bokse, siger politikommissær Kim Bruun fra færdselspolitiet ved Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad.

Han oplyser at 450 fartsyndere dermed går fri. Det svarer til at statens bødekasse taber omkring en million kroner, da der var dobbelt op på bøderne for fartoverskridelser gennem vejarbejdet.

Nordsjællands Politi målte eksempelvis, at en bilist kørte 110 km/t på strækningen, hvor det på grund af vejarbejde kun var tilladt at køre 50 km/t. Flere bilister kørte mellem 90 og 98 km/t under politiets fartkontrol.

Største antal bøder kasseret

- Den civilt ansatte operatør tastede forkert, og det får os nu til at indskærpe detaljerne for alle vore fartkameraoperatører, så fejlen kan undgås i fremtiden. Jeg kan dog ikke garantere at det ikke kan ske igen, så længe datoen skal indtastes manuelt på kameraerne, siger Kim Bruun til Helsingør Dagblad.

Han fortæller at det samme er sket tidligere, men at han i sine mange år ved færdselspolitiet ikke kan mindes at det har været nødvendigt at kassere så stort et antal bøder efter en fartkontrol.

Selv om færdselspolitiet ikke er glade for at skulle fritage så mange fartsyndere for deres retmæssige bøder, så er beslutningen om at fraflade bødeforlæggene alligevel forbundet med en vis grad af stolthed.

- Jeg finder det påskønnelsesværdigt og opløftende for retssystemet, at enhver form for tvivl om målingernes korrekthed straks kommer den mistænkte til gode, siger Kim Bruun.

Men det ville også have været meget tids- og ressourcekrævende at føre bevis for, at alle målingerne blev foretaget på en anden dag end den anførte.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere