45 giftslanger beslaglagt under stor aktion

Politiet rykkede tirsdag ud til fem adresser på Sjælland, hvor man fandt intet mindre en 45 giftige slanger. 14 af dem blev fundet i Lorrys område.

I en koordineret indsats har tre politikredse på Sjælland tirsdag ransaget fem adresser og beslaglagt i alt 45 giftslanger, som er ulovlige i Danmark.

Det er politikredsene i Midt- og Vestsjælland, Københavns Vestegns Politi samt Sydsjælland og Lolland- Falster, der ransagede adresser i Rødovre, Roskilde, Svinninge, Nakskov og Rødby.

Aktionen skete efter oplysninger om, at der på stederne blev holdt giftige slanger, som ellers kun må være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser.

Blandt de mange giftige slanger fandt man arterne Taipan-, Gabon- og klapperslanger.

14 slanger fundet i Lorryland

I TV 2 Lorrys sendeområde blev der fundet fire slanger i Rødovre, mens man fandt 10 i Roskilde.

Sydsjælland og Lolland- Falster Politi fandt dog en del flere med 29 i Rødby, to i Nakskov, mens der ikke var giftslanger i Svinninge.

- Indtil videre er fire krybdyrinteresserede mænd sigtet for at holde giftslanger, siger politikommissær Jeff Kongedam, Københavns Vestegns Politi.

Han tilføjer, at sigtelserne drejer sig om at overtræde dyreværnslovens regler om forbud mod at holde dyr, der kan frembyde fare eller skabe frygt – og herunder hører giftige slanger.

Og overtrædelserne kommer til at medføre klækkelige bøder, oplyser politiet.

Ved aktionen fik politiet assistance af slangekyndige og dyrlæger.

- Vi har nogle slangekyndige og dyrlæger med, som er klar til at aflive dem, hvis de lever under nogle forhold, der ikke er tilstrækkelige, siger Jeff Kongedam, politikommissær ved Københavns Vestegns Politi.

Det var dog umiddelbart ikke tilfældet, fortæller han, så slangerne blev placeret i kasser og bragt til et terrariecenter, som har tilladelse til at opbevare slangerne.

Herfra skal man undersøge, om der er zoologiske haver, som kunne have brug for dem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik