45-årig sigtet for dødsvold mod sin udlejer

En mand på 53 år blev i søndags fundet død i sin lejlighed på Kingosvej. Senere viste det sig, at døden skyldtes lemlæstelser, og nu er afdødes lejer sigtet for dødsvold. Det skriver Helsingør Dagblad.

Politiet anholdt torsdag i denne uge en 45-årig mand fra Helsingør og sigtede ham for vold med døden til følge.
I går blev den mistænkte fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre med krav om fængsling. Han blev fængslet i 14 dage og kærede ikke kendelsen.
- Jeg føler mig ikke skyldig, sagde den sigtede til Helsingør Dagblad, mens han ventede på sin forsvarer inden grundlovsforhøret.
Over for dommeren nægtede han sig da også skyldig i den alvorlige anklage.
Men politiet mener, han har slået sin 53-årige udlejer i en lejlighed på Kingosvej 69 i Helsingør ihjel. Det skulle have været følgen af talrige slag i mandens ansigt.
Volden er begået torsdag i sidste uge under en slåskamp med den afdøde, så liget af den 53-årige mand har ligget i op til tre dage, inden det blev fundet.
Det var såmænd den sigtede selv, der sammen med afdødes nabo på førstesalen i boligblokken i søndags ringede til politiet og fortalte at han havde fundet den mand, som han boede til leje hos, død.
Efter at have obduceret liget på retsmedicinsk Institut stod det klart at den 53-årige beboer var død som følge af vold, og efter at have efterforkset sagen i et par dage skred politiet til anholdelse af den 45-årige, som i går blev stillet for en dommer.
Foruden den alvorlige anklage om dødsvold, så er den 45-årige også sigtet for flere dage efter at han begik den formodede dødsvold at have misbrugt den afdødes dankort, som han stjal, og brugt det til at hæve over 5.000 kroner.
Denne sigtelse har den nu varetægtsfængslede mand erkendt sig skyldig i.
Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger så kunne han hæve på kortet, fordi han flere gange tidligere har handlet ind for den alkoholiserede 53-årige mand, og derfor kendte pin-koden.
Hvad den sigtede forklarede i retten er det ikke muligt at oplyse læserne om, da anklageren fik medhold i sit krav om lukkede døre under afhøringen af den 45-årige.
Begrundelsen for dørlukningen var, at mandens forklaring siden skal forholdes en lang række vidner, og at troværdigheden af vidnernes forklaringer ville blive svækket, hvis Helsingør Dagblad refererede, hvad den 45-årige selv har forklaret om sagen i retssalen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik