42-årig gennemlappet motorvej: Nu skal strækning brydes helt op

Siden 1976 er en strækning på Vestmotorvejen vest for Køge blev lappet så mange gange, at det ikke længere giver mening. Om få dage starter et større vejarbejde, der skal modernisere strækningen.

Motorveje bygget på beton hører efterhånden til sjældenhederne på det danske vejnet. Men på Vestmotorvejen ved Vemmedrup vest for Køge ligger der fortsat en strækning, som nu er i en så dårlig forfatning, at betonen må udskiftes og motorvejen moderniseres.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Strækningen stammer fra 1976, hvor motorveje typisk blev bygget på et underlag af betonplader. I årenes løb er der blevet lagt ny asfalt på strækningen talrige gange, men betonens dårlige tilstand har betydet, at asfalten er blevet lappet med kortere og kortere mellemrum.

En dyr løsning, der hver gang samtidig er til stor gene for trafikken.

Derfor går man nu i gang med et omfattende vejarbejde for at få fjernet betonen på den fire kilometer lange strækning fra sammenfletningen af Vest- og Sydmotorvejen ved Køge og frem til Vemmedrup.

På kortet her kan man se præcis, hvilken strækning der er tale om.
På kortet her kan man se præcis, hvilken strækning der er tale om.
Foto: Vejdirektoratet

Her bliver hele den underliggende vej brudt op og vejen bygget op på ny, men det store arbejde ventes - ifølge Vejdirektoratet - ikke at give større gener for trafikanterne.

Dog er der en hastighedsbegrænsning på 80 km/t, så bilister på strækningen må forvente længere rejsetid. De smallere spor gør desuden, at brede transporter ikke må overstige 4,5 meter.

Vejdirektoratet opfordrer til, at man er ekstra opmærksom på skiltningen og vejens forløb, da der vil komme perioder, hvor trafikken flyttes over i midlertidige kørespor. Og så skal man naturligvis være opmærksomme på fotovogne, der af og til vil tage opstilling ved vejarbejdet.

Arbejdet starter onsdag den 4. juli og forventes afsluttet efter 13 uger med udgangen af september. Det udføres først på strækningen i retning mod København, hvorefter det flyttes over i retning mod Ringsted senere på sommeren. 

Plan for vejarbejdet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Kystbanetog

playForringelser på Kystbanen - nordsjællandske borgmestre frustreret

20190131-162034-L-1920x1281we

Udiplomatisk parkering: Her er ambassaderne med flest ubetalte parkeringsbøder

lyskryds

Radikal byrådskandidat: Trafiklys skal have kjole og langt hår

Øresundstunnelen vanvidsbilisme

playMinister garanterede kontrol med vanvidsbilisme i Øresundstunnelen – men et år senere er intet sket

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere