Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

41-årig tilstår: Stjal flere millioner fra billetautomater

Gennem de seneste måneder er DSB gået glip af mere end tre millioner fra billetautomaterne. En 41-årig mand har tilstået i sagen.

En 41-årig mand har gennem de seneste otte måneder stjålet mindst 3,2 millioner kroner i kontanter fra DSBs billetautomater på blandt Nørreport Station i København.

Det skriver Ekstra Bladet.

Manden tilstod i dag i Københavns Dommervagt, hvor han blev varetægtsfængslet i 13 dage.

Læs også Politimand anklages for lysekrone-tyveri

Ifølge sigtelsen er stortyveriet sket i perioden fra 1. marts til igår, hvor den 41-årige mand blev anholdt.

Så sent som den 28. oktober var der et nyt tilfælde af tyveri fra en automat, og den sigtede blev anholdt som mistænkt igår klokken 10.25, hvorefter han tilstod. 

Ved ransagning af et depotrum i Høje Taastrup og på mandens bopæl fandt politiet penge, ure og et oversavet jagtgevær og tilhørende patroner.

Derfor er den 41-årige, ifølge avisen, også blevet sigtet for våbenbesiddelse under skærpede omstændigheder. Derudover lyder sigtelsen på tyveri af særlig grov beskaffenhed.

Forbrydelsen kan straffes med op til seks års fængsel. 

Læs også DSB og Tivoli samarbejder om Den store Julerejse

Tyv arbejder med billetautomater

DSB har tidligere anmeldt omfattende tyverier fra billetautomaterne. Det oplyste anklageren i dommervagten før dørene blev lukket af hensyn til politiets fortsatte efterforskning.

Ifølge Ekstra Bladet fremgik det ikke af sigtelsen, hvordan den 41-årige har haft held til at stjæle fra billetautomaterne. Avisen erfarer dog, at manden arbejder med automaterne og derfor har ingående kendskab til dem.

Varetægtsfængslingen af den 41-årige sker ifølge politiet af hensyn til efterforskningen:

- Vi efterforsker stadig sagen intensivt, så vi ønsker ikke at udtale os om sagen, siger vicepolitiinspektør Brian Belling, Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

DSB´s pressevagt oplyser, at DSB ikke har nogen kommentarer til sagen, så længe den efterforskes af politiet, skriver Ekstra Bladet.

Læs også Seks butikker ramt af hærværk: "Terror mod tatovører"