400 faldt for nyt karakterkrav på Københavns Universitet

Knap 400 færre end sidste år har fået tilbudt en studieplads på Københavns Universitet. Det sker, fordi der er indført et krav om et karaktergennemsnit på mindst 6,0.

I dag har 6.873 ansøgere fået besked om, at de har fået en studieplads på Københavns Universitet.

Årets optag er faldet med 397 i forhold til 2017, fordi Københavns Universitet fra i år har indført krav om et gennemsnit på mindst 6,0 på næsten alle uddannelser både i kvote 1 og 2.

- Vores fokus er på at styrke uddannelseskvaliteten og mindske frafaldet, og det gør vi blandt andet ved at optage studerende med de rette faglige kvalifikationer. Kravet om mindst 6,0 i snit er en af metoderne, for vi ser en klar sammenhæng mellem karaktergennemsnittet og sandsynligheden for at gennemføre en uddannelse efterfølgende, siger Pernille Kindtler, der er sektionschef for Vejledning & Optagelse på Københavns Universitet.

Karakterkrav giver ledige pladser

I 2017 havde 10 procent af de optagne på Københavns Universitet et gennemsnit på under 6,0, mens det for årets optag gælder 2,7 procent.

At der fortsat er optagne med et snit på under 6,0 skyldes, at fem uddannelser ikke er omfattet af 6-talskravet i år, og at nogle ansøgere har søgt og fået dispensation fra kravet.

I år er der på Københavns Universitet 466 ledige pladser på 27 uddannelser – primært på humanistiske og naturvidenskabelige uddannelser.

- På grund af karakterkravet har vi en del flere uddannelser med ledige pladser end normalt. Dem, der er optaget, har bedre karakterer end foregående år, fordi der stort set ikke er nogen med et snit under 6,0. Men det betyder også, at nogle uddannelser ikke har fået fyldt pladserne op, siger Pernille Kindtler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik