40 år gamle kvindetegn på Dannerhusets vinduer males op

I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag skal de røde kvindetegn på Dannerhusets vinduer males op, så de igen står friske i farven.

Kvindetegnene blev malet på Dannerhusets vinduer for 40 år siden og derfor har tiden slidt den røde farve delvist af. Det vil Dannerhuset i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag lave om på.

Tegnene kommer fra dengang 300 feminister besatte og senere købte bygningen. Aktionen bliver betragtet, som en af de største i det 20. århundredes danske kvindebevægelse. Og her 40 år efter har fire ud af de 300 kvinder sagt ja til at komme forbi Dannerhuset og være med til at give kvindetegnene nyt liv med en ny omgang maling.   

quote Sloganet ingen klassekamp uden kvindekamp og ingen kvindekamp uden klassekamp, det synes jeg stadigvæk er relevant

Vibeke Høeg

Vibeke Høeg var med til at besatte huset i 1979 og i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag er hun nu tilbage i den historiske bygning for at male kvindetegnene op. Hun mener at kvinderne har opnået meget siden dengang, men kvinder kan ikke læne sig tilbage endnu.

- Sloganet ingen klassekamp uden kvindekamp og ingen kvindekamp uden klassekamp, det synes jeg stadigvæk er relevant. Også kampen for ligeløn, den er stadig ikke overstået, siger Vibeke Høeg til TV 2 Lorry.

Dannerhuset er et af landets ældste rådgivnings- og krisecenter for voldsramte kvinder og børn, og huset er drevet af 40 ansatte og omkring 200 frivillige.

En af husets frivillige har selv haft brug for Dannerhusets hjælp tidligere, og hun har på egen krop mærket, hvorfor et sted som Dannerhuset er vigtigt for landets kvinder.

- Jeg har valgt at være frivillig hos Danner, fordi jeg tidligere har været udsat for stalking og psykisk vold, så det blev lige pludselig rigtig vigtigt for mig at kæmpe for at undgå vold mod kvinder og børn, fortæller en frivillig i Dannerhuset.  

Kvindetegnene er blevet malet op en gang tidligere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik