3F tror på fuld beskæftigelse

Projekter for 300 milliarder og arbejde til 250.000 arbejdere.

I løbet af de næste fem år bliver der rigeligt at lave i bygge- og anlægsbranchen, forudser Peter Hougaard Nielsen, formand for 3F's byggegruppe.

Det fortalte han i sin tale ved LO's 1.maj-møde i Hillerød i går morges, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er for 300 milliarder kroner byggeprojekter, der skal i gang de næste fem år. Det vil betyde 250.000 job i bygge- og anlægsbranchen. Det er mange job. Det er flere, end der nogensinde har været i arbejde i byggeri og anlæg. Vi kan opnå fuld beskæftigelse for vores arbejdere, sagde han.

Ifølge byggeformanden er der i dag cirka 114.000 personer i arbejde i byggeri og anlæg, og 3F har pt. cirka 10.000 ledige medlemmer i byggeriet.

Det er især supersygehuse for 44 milliarder kroner og en Fehmernforbindelse til cirka 40 milliarder, der får 3F's regnestykke til at se godt ud, oplyser formanden.

Dansk Byggeri er dog knap så optimistisk som 3F.

Arbejdsgiverforeningens tal viser, at der i dag er cirka 139.000 personer beskæftiget i bygge- og anlægsbranchen. I 2014 vil det tal stige til 142.000.

Og direktør i byggefirmaet HHM A/S, Svend Pedersen, deler slet ikke 3F's fremtidshåb.

- Der er ingen dokumentation for, at der kommer øget beskæftigelse inden for byggeriet. I min verden er det uden realitetsfornemmelse, at 3F er så optimistiske, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik