3F chokeret over menighedsråd

Torup Sogns Menighedsråd lægger i et høringsbrev op til en inddragelse af gartneriassistenternes søgnehelligdage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I brevet konstaterer menighedsrådet, at det har været kutyme, at gartneriassistenterne har fri alle søgnehelligdage, 1. maj, 5. juni, 24. december og 31. december »uden at arbejdet er lagt på andre dage inden for deres 4-ugers norm.«
- Menighedsrådet påtænker på den baggrund at ændre kutyme således, at din stilling som gartneriassistent fremover holdes inden for overenskomsten på dette område, skriver rådet videre til de pågældende ansatte, som indtil i dag klokken 12 kan komme med eventuelle skriftlige udtalelser.
På et lukket møde i aften skal menighedsrådet tage stilling til ændringen, som rådet vurderer at være så væsentlig, at den kan sidestilles med en afskedigelse med tilbud om genansættelse på nye vilkår.
3F har på vegne af sine medlemmer svaret, at man ganske enkelt ikke forstår skrivelsen.
- Man kan da ikke bare inddrage helligdage, siger faglig sekretær i 3F i Frederikssund-Frederiksværk Karsten Froeshøj, der anser brevet for »fuldstændig vanvittigt.«
Formanden for Torup Sogns Menighedsråd Kurt Christensen ønsker ikke at kommentere sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik