385 skydevåben afsløret i København

108 er blevet idømt fængsel i 2010 på grund af Københavns Politis særlige indsats mod bander og rockere.

Skydevåben er tilsyneladende ikke nogen mangelvare i hovedstaden. Sidste år beslaglagde københavnske betjente ikke mindre end 385 skydevåben.

Og heraf kan de 68 våben med sikkerhed forbindes til enten rockere eller medlemmer af indvandrerbander, fortæller lederen af Københavns Politis afdeling for bandekriminalitet, Henrik Svindt.

Afdelingen har i øvrigt samlet beviser, som har ført til varetægtsfængsling af i alt 156 personer i 2010, hvor tallet i 2009 var 121.

Sagerne om de organiserede kriminelle har også presset Kriminalforsorgen, som skal give de dømte husly.

Der er afsagt domme med i alt 328 års fængsel fordelt på 108 personer. Afgørelserne går fra fængsel i fire måneder til 16 år.
Blandt de dømte er fire medlemmer af Hells Angels, 21 mænd fra støttegruppen AK81 og yderligere 18 med relationer til Hells Angels.

Desuden har 59 af de dømte forbindelse til grupper i indvandrerbandemiljøet, og endelig er 6 medlemmer af Bandidos blevet straffet.

I opgørelsen over rockeres og bandemedlemmers kriminalitet står et drab på årets sidste dag, otte forsøg på manddrab og 18 større eller mindre voldsepisoder.

Billedet af den voldelige kriminalitet i 2010 har ændret sig i forhold til 2009, beretter Henrik Svindt.

- I 2010 har det typiske været episoder på kryds og tværs internt i bandemiljøet. Det handler om personlige konflikter, nye alliancer og om det kriminelle marked, siger vicepolitiinspektøren.
Året før var der langt flere voldelige opgør mellem rockere på den ene side og bander på den anden.

Den særlige afdeling består både af efterforskere og af en gruppe, der er aktive på gaden. Afdelingens størrelse ønsker Henrik Svindt ikke at røbe.

- Vi har et koncept, hvor vi forsøger at holde trykket på miljøerne. Både med en synlig indsats og med en både bagudrettet og fremadrettet efterforskning, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik