Regioner i strid om 110 mio. kr.

En strid om hvem der skal betale for dyre og lange indlæggelser på specialiserede afdelinger og hospitaler skal nu afgøres af retssystemet, efter at de to naboregioner i Hovedstaden og på Sjælland ikke har kunnet finde en løsning.

For at undgå at sagerne forældes har Region Hovedstadens kort før nytår stævnet både Region Sjælland og Den selvejende institution Filadelfia i Dianalund for mindst 110 millioner kroner. Det skriver Fredriksborg Amts Avis

Beløbet på 110 millioner kroner har Region Hovedstaden betalt for at have borgere langtidsindlagt på Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland og på Epilepsihospitalet Dianalund i 2007 og 2008.

Men Region Hovedstaden mener ikke, at de skal betale regningen for opholdene. Ifølge en ændring i sundhedsloven, der trådte i kraft samtidig med kommunalreformen 1. januar 2007, er det den region, hvor de langtidsindlagte opholder sig under behandlingen, der skal betale regningen. Før kommunalreformen var det det amt, som patienten boede i på indlæggelsestidspunktet, der skulle betale for opholdet.

I følge stævningen så kan beløbet på de 110 millioner kroner stige yderligere, for Region Hovedstaden forbeholder sig retten til også at rejse krav for betalingen i 2009 og 2010.

I Region Sjælland er man sparsomme med kommentarerne til sagen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en stævning og at vi arbejder på et svarskrift. Men vi kan ikke kommentere sagen yderligere. Vi har bedt retten om fire ugers udsættelse til at komme med vores svar - regnet fra 17. januar, forklarer sekratariatschef Thomas Krone til Frederiksborg Amts Avis.

Koncerndirektør Helle Ulrichsen, Region Hovedstaden forventer dog, at de to parter kan finde en løsning gennem forhandlinger i Danske Regioner.

- Men af hensyn til forældelsesfristen har det været nødvendigt for os at reagere, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere