Foto: Marie Hald / Scanpix

33-årig i fængsel: Solgte millioner ulovlige øl og sodavand

Mand forsøgte at bestikke Skats medarbejder, da han fandt ud af, ulovlighederne var afsløret.

Han er dømt for ulovligt at sælge mere end fire millioner sodavand alene i 2014. Organiseret i et omfang, så han havde to mænd til at sidde på et lager i Vallensbæk, hvor de klistrede falske pantmærkater på sodavandene.

En 33-årig mand fra Slagelse blev ved Retten i Glostrup onsdag idømt to år og tre måneders fængsel for i perioden fra marts 2014 til oktober 2015 at have indført øl og sodavand uden at betale moms og afgifter for over 5 mio. kr.

Udover fængselsstraffen fik han en  tillægsbøde på næsten 4 millioner kroner.

Politiet kom ind i sagen, da man kunne konstatere et stort fald i salget af et specifikt sodavandsmærke i Københavnsområdet. 

Dette førte til flere ransagninger af lagre af Skat og politiet, og fra sommeren 2015 blev den 33-årige aflyttet af politiet. 

- Den nu dømte fandt ud af, at en medarbejder ved Skat havde opdaget hans ulovligheder. Den 33-årige forsøgte derefter ved at møde på Karlslunde Rasteplads at bestikke Skat medarbejder med 30.000 kr. for at droppe sagen. Det blev naturligvis afvist og er i dag en del af dommen, siger anklager Henrik Uhl Pedersen i en pressemeddelse fra Københavns Vestegns Politi.

En 45-årig hjælper blev idømt fire måneders fængsel og en tillægsbøde på næsten 4 millioner kroner. En tredie medgerningsmand blev ligeledes idømt 4 måneders fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Mændene nægtede sig skyldige, og den 33 årige har anket dommen.