32 ældre læger i Hovedstaden udskyder pensionen

En ny politisk aftale sikrer, at en række pensionmodne læger i Region Hovedstaden kan fortsætte deres almene praksis.

At de 32 læger nu har valgt at fortsætte i deres job efter den nye aftale er en helt afgørende nyhed, mener formanden for PLO-Hovedstaden. Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

32 ældre læger fra Hovedstaden var i første omgang på vej på pension, og havde derfor søgt om dispensation for den kvalitetskontrol, som følger med den såkaldte akkrediterings-ordning, og som indebærer mange dokumentationskrav.

Men nu har en politisk aftale sikret, at lægerne gennem to forskellige modeller helt eller delvist kan blive fritaget for kvalitetskontrollen. Og det har fået de ældre læger til at forsætte deres arbejde noget tid endnu.

-  Den ene mulighed er, at lægen fortsætter i sin praksis og modtager hjælp fra en kollega til at gennemføre en akkreditering, siger formand for Praktiserende Lægers Organisation i Hovedstaden, Karin Zimmer.

- Den anden mulighed gælder kun for læger over 65, som faktisk kan slippe for en akkreditering, men de skal så arbejde med kvalitet i deres praksis med hjælp fra kollegaerne.

Læs også Mangel på praktiserende læger i Hovedstaden: Kun tre åbne for tilgang

Vigtig aftale for københavnere og frederiksberggensere 

At de 32 læger nu har valgt at fortsætte i deres job efter den nye aftale er en helt afgørende nyhed, mener formanden for PLO-Hovedstaden.

Det ramler nemlig sammen i en tid, hvor Region Hovedstaden skriger på praktiserende læger.

- Aftalen er vigtig for københavnerne, fordi vi har rigtig stor lægemangel i Region Hovedstaden og især i København og på Frederiksberg. Og hvis vi bare kan få nogle få af de her læger til at blive lidt længere, så er der vundet meget, lyder det fra Karin Zimmer.

Det er det regionale samarbejdsudvalg, som har skrevet til de pågældende læger og bedt dem melde tilbage på, om de ønskede at annullere deres ophør, og i givet fald hvilken model de ønskede.

På landsplan har 52 læger ønsket at annullere deres ophør mod at blive fritaget eller få støtte til akkreditering.

01:00

Her kan du se et kort indslag med formanden for PLO-Hovedstaden, Karin Zimmer.

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik