300 unge konkurrerede til Special Skills

Det var muligt at prøve alt fra snedkerarbejde til blomsterbinding, da der blev holdt Special Skills i Ishøj.

Det er onsdag formiddag og i et stort hvidt telt på Thorshøjgård ved Ishøj, er konkurrencerne i fuld gang. 

Omkring 300 unge, der går i 7.-10. klasse på forskellige specialskoler, har meldt sig til at konkurrere i Special Skills.

11-årige Asger Amin Hmeidan fra Strandparkskolen gør klar til at stable farvede kopper. De skal stå i et imponerede trekantet tårn - og det foregår på tid.

Sammen med lærere og kammerater fra skolen er han taget med til Special Skills for at se, hvad de forskellige fag kan byde på.

- Færdig, siger han, da det første tårn er på plads. 

Skal inspirere de unge

Det er anden gang, Special Skills bliver afholdt på Thorshøjgård, som er et bo- og uddannelsessted for unge med særlige behov. 

- Det er et vejledningsarrangement for elever på specialområdet. Vi er 12 forskellige institutioner, der har slået os sammen for at lave det her, hvor eleverne får mulighed for at få hands on og vælge uddannelsesretning bagefter, siger Anette Rubin, der er forstander på Thorshøjgård.

På pladsen kan de unge blandt andet prøve at binde blomster, lave snedkerarbejde, passe dyr og bage. 

Anette Rubin fortæller her om dagens oplevelser ved Special Skills

Folkene bag arrangementet håber, at Special Skills kan blive landsdækkende, så også specialskoleelever i andre landsdele får mulighed for at prøve kræfter med forskellige fag ved at deltage i Special Skills.

- Man har jo det rigtige Skillsdenmark, som kører landsdækkende nu, og det kunne jeg også godt ønske for Special Skills, siger Anette Rubin, der er forstander på Thorshøjgård.

Hun håber på et DM i Special Skills i 2020.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik