29-årig: Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg stak

En 29-årige der er tiltalt ved byretten i København for at have stukket en kvinde ihjel ved en fest på Amager i november i fjor, siger han handlede i nødværge.

Den tiltalte og hans kæreste var på invitation taget til en fest hos bekendte. Blandt gæsterne var den afdøde kvinde, som tiltalte var uvenner med. Den tiltalte vidste ikke at kvinden, der er tidligere Danmarksmester i thaiboksning, var tilstede.

- Jeg kommer op i lejligheden og får en af krammer af vores veninde, der bor i lejligheden. Hun siger, at jeg har noget sort på kinden, og at jeg kan vaske det af ude på badeværelset, har den tiltalte ifølge Ritzau forklaret i dag.

På badeværelset stod den nu afdøde kvinde, hun havde tidligere sagt til den fælles bekendt, der bor i lejligheden, at hun ville begrave stridsøksen.

Da tiltalte kommer ud på badeværelset, er der ifølge ham helt mørkt og slag hagler ned over ham. Han trækker sin kniv og stikker ud i luften.

Derefter skulle han have truet den fælles bekendt, der bor i lejligheden, og han kan selv huske, at han i raseri løb ud i badeværelset og stak kvinden i låret. Det gør, at han erkender sig skyldig i grov vold.

Anklagemyndigheden vil have manden idømt forvaring. Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik