28-årig mand får syv års fængsel efter skudopgør

Fire mænd var tiltalt for drabsforsøg i 2011. En 28-årig mand får onsdag syv års fængsel, mens de tre går fri.

En 28-årig mand er blevet idømt syv års fængsel for drabsforsøg i Køge tilbage i 2011, hvor han skød mod en bil.

Sagen er afgjort onsdag i Retten i Roskilde.

- Han har fået syv års fængsel, siger Henrik Stagetorn, som er forsvarer for den dømte Ali Salame.

- Det skyldes, at man fra rettens side har lagt afgørende vægt på, at det er hans bil, som er blevet brugt i forbindelse med skyderiet - og at en mobiltelefon, som han anvendte, var i nærheden af gerningsstedet på gerningstidspunktet.

Drabsforsøget fandt sted klokken halv fire natten til lørdag den 3. september 2011, da der blev affyret skud mod en bil, som passerede Ørum Hansens Vej i Køge.

Bilens fører og passager - to mænd på 20 og 22 år - blev ramt af flere projektiler, da der blev affyret en byge af skud mod ofrenes bil.

Den ene blev blandt andet ramt af skud i halsen, mens den anden blev såret i ryggen. Trods voldsomme skader lykkedes det de to ofre at flygte fra gerningsstedet og køre til sygehuset i Køge med alvorlige skudsår flere steder på kroppen.

Der blev dengang spekuleret i, om skudepisoden havde forbindelse til bandekrigen i Køge mellem grupperingerne Black Cobra og Bloodz. De to ofre havde et tilhørsforhold til de socialt belastede boligområder og bandemiljøet i blandt andet Karlemosen i Køge.

Men det afviste Midt- og Vestsjællands Politi.

- Sagen relaterer sig ikke til nogen bande som sådan, og vi betragter det bestemt ikke som en bandekonflikt. Vi betragter det som en konflikt mellem nogle personer indbyrdes, har politiinspektør Per Heide Sørensen tidligere fortalt.

I stedet skulle der altså være tale om et personligt opgør. Oprindelig var tre mænd ud over Ali Salame også tiltalt i sagen, men de er altså frifundet.

- Beviserne var anderledes mod ham end mod de andre, så det er ikke overraskende. Men nu skal vi lige have sundet os, og så ser vi, om vi anker, siger Henrik Stagetorn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik