28-årige Christina er ordblind: Har udgivet fire bøger

Til trods for, at Christina Ramskov fra Albertslund er ordblind, har hun taget udfordringen op og ladet fortælleglæden overtrumfe alt.

Fire udgivne bøger er i sig selv en stor nok præstation, hvis man bare er 28 år - men for Christina Ramskov er præstationen lidt mere imponerende end normalt.

Christina er ordblind, men har ladet sin fortælleglæde vinde over det faktum, at hun er ordblind. Nu har hun fire bøger på CV'et og håber, at hun kan være en inspiration for andre.

quote En ting er at være ordblind og have det svært ved skolen. Men derudover var jeg også nok Hjallerup Folkeskoles største mobbeoffer.

Christina Ramskov, Ordblind & Forfatter

Vi møder hende i hendes lille lejlighed i Albertslund, hvor der er proppet med noter og idéer til endnu bog i rækkefølgen - den næste er nemlig allerede undervejs.

- Bøgerne handler om Maria, som tror hun er en helt almindelig pige, men så en dag kommer i besiddelse af den magiske halskæde, der hedder fønixens hjerte, siger Christina Ramskov.

Serien har allerede givet hende en del opmærksomhed og fanbeskeder - blandt andet fra andre ordblinde. Men inden tiden som forfatter var det ikke altid lige sjovt, at være ordblind.

- En ting er at være ordblind og have det svært ved skolen. Men derudover var jeg også nok Hjallerup Folkeskoles største mobbeoffer - og så gjorde det det jo heller ikke bedre, at selvtilliden var lav, når man var ordblind, og når man så også fik selvtillidsproblemer den anden vej, siger hun.

Glæden ved at fortælle historie har hun dog har haft siden hun var helt lille, og det er særligt fantasy-universerne, hun kan lide at forsvinde ind i. 

quote Det har bare vist sig, at folk er vilde med hende. Og hun er dygtig til at formidle sit forfatterskab og bøgerne og sådan noget. Så det er vi rigtig glade for.

Kaj Sørensen, Forlagschef, Mellemgaard

- I de universer kan man faktisk gøre alt, uden det altid skal forklares. Der er ikke altid en løsning. Det er fedt, når der er, men man kan altid sige: "It's because it's magic." Det er bare magi, siger Christina Ramskov.

Populær forfatter

Før hendes bogdrømme blev til virkelighed, måtte hun dog igennem afslag på afslag fra forlagene. Men hun fik ja fra forlaget Mellemgaard med noget startkapital fra sig selv. Nu er hun blevet en af forlagets bedstsælgende forfattere. 

- Det har bare vist sig, at folk er vilde med hende. Og hun er dygtig til at formidle sit forfatterskab og bøgerne og sådan noget. Så det er vi rigtig glade for, siger Kaj Sørensen, der er forlagschef hos Mellemgaard. Han tilføjer:

- Ordblindheden har ikke været nogen belastning for Christinas forfatterskab på nogen måde, for vi har jo hjulpet hende med at redigere og rette til, og så har vi også korrekturlæser på.

Nu er bøgerne at finde i boghandlere og biblioteker, selvom det stadigvæk kun en fritidsbeskæftigelse for den unge forfatter. Men håbet for fremtiden er at blive internationalt anerkendt, selvom den vigtigste drøm allerede er så godt som gået i opfyldelse.

- En af mine største drivkrafter til at skrive er, at være et forbillede for andre. Det i sig selv er en drøm.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik