27-årig idømt forvaring for drab på politibetjent

Den 27-årige mand, der 6. december sidste år skød og dræbte politibetjenten Jesper Jul, idømmes forvaring.

27-årig mand idømmes forvaring for skuddrabet på politiassistent Jesper Jul den 6. december 2016. Det slår Retten i Glostrup fast fredag.

Den 27-årige Mikkel Starsø Renard blev tidligere i dag kendt skyldig i drabet på den 43-årige hundefører Jesper Jul. 

I den mentalundersøgelse, som anklageren læste op i retten, er den dømt vurderet til at være en fare for andre personers liv eller helbred. Det er også begrundelsen for forvaringsdommen, lyder det i retten.

Den dømte, Mikkel Starsø Renard, skød den 43-årige politiassistent ned i en indkørsel til Albertslund Politigård. Politimanden var lige mødt og stod ved siden af sin hundepatruljevogn.

I en mentalundersøgelse, som anklager Dorthe Vejsig læste op i retten, er den dømte blevet vurderet til at være til fare for andre personers liv eller helbred.

Det er begrundelsen for forvaringsdommen, lyder det i retten.

- Det er særligt alvorligt, hvis det er en politimand, der er blevet dræbt, som det er i denne sag, siger retsformanden Katrine Eriksen.

- Det er en kynisk, nærmest likvidering af en fuldstændig tilfældig politimand, der stod med ryggen til og blev skudt ned, siger hun.

Forklaring fundet usandsynlig

Frustrationer over ikke at få udstedt en tilladelse til at tage sit våben med ud fra en skydeklub - en såkaldt bæretilladelse - ligger ifølge Mikkel Starsø Renard til grund for nedskydningen.

Skuddet ramte den 43-årige i hovedet, men Mikkel Starsø Renard har under tirsdagens retsmøde fastholdt, at han sigtede betjenten i brystet.

Men den forklaring fandt retten ifølge retsformanden, dommer Katrine Eriksen, usandsynlig. Retten fandt det i stedet bevist, at Renard havde planlagt drabet.

Aftenen inden nedskydningen af Jesper Jul stjal den 27-årige en kaliber 22-pistol af typen Hammerli 2085 i Rødovre Skytteforening.

Og det var den pistol, som han havde med til politigården den tidlige decembermorgen.

Våbentyveriet indgår ligeledes i den dømtes forvaringsdom.

Anker dommen

Den 27-årige Mikkel Starsø Renard anker sin forvaringsdom. Det oplyser mandens forsvarer, Ulrik Sjølin Pedersen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik