26-årige Christoffer får magtfuld udvalgspost: ”Jeg har fået min sag for”

Christoffer Buster Reinhardt er kun 26 år gammel og er nyvalgt regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden. Alligevel skal han være formand for det mest magtfulde udvalg.

Christoffer Buster Reinhardt har taget den klassiske vej mod en politisk karriere. Det begyndte med en plads i elevrådet i Holte, hvor han har boet hele livet. Pladsen ville han have, fordi han og kammeraterne var utilfredse med fordelingen af boldbanetider.

quote Som politiker må det handle om, hvad man har på hjerte. I stedet for at sige, hvad alder står der. At jeg er født i 1991 det synes jeg er mindre interessant, end hvad jeg mener politisk.

Christoffer Buster Reinhardt (K), formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden

Derefter blev han elevrepræsentant i skolebestyrelsen. Og siden blev han aktiv i Konservativ Ungdom, hvor han efter flere års medlemskab i 2009 første gang blev spurgt, om han ville stille op til et valg.

Personen der spurgte var Benedikte Kiær (K), der nu er borgmester i Helsingør, men dengang var De Konservatives spidskandidat i Region Hovedstaden.

- Mit svar til Benedikte var bare: Glem det. Det kommer aldrig til at ske. Regionerne er noget af det mest røvsyge der findes. Det skal bare nedlægges, siger Christoffer Buster Reinhardt til TV 2 Lorry.

Det sværeste er det lavpraktiske

Christoffer Buster Reinhardt, der i 2009 gik i 3.g, blev dog overtalt til at stille op alligevel. De 1.800 stemmer, han fik ved valget, var dog ikke nok til at blive valgt ind.

quote Jeg har virkelig fået min sag for, for at sige det lige ud.

Christoffer Buster Reinhardt (K), formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden

Han prøvede han igen lykken ved regionsrådsvalget i 2013, hvor han heller ikke fik nok stemmer. Det gjorde han dog ved valget i 2017, hvor 5.375 personlige stemmer var nok til, at Christoffer Buster Reinhardt, som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, kunne få en plads i regionsrådet i Region Hovedstaden.

Under valgnattens forhandlinger i november forhandlede den 26-årige Christoffer Buster Reinhardt sig endda også frem til posten som formand for Sundhedsudvalget. Et udvalg, der anses for at være det største og mest magtfulde i Region Hovedstaden.

- Jeg har virkelig fået min sag for, for at sige det lige ud. En ting er at man er ung. Det er egentlig ikke så meget det, der har påvirket mig. Det er mere det, at man er helt ny, og der er nogle rutiner og nogle arbejdsgange, hvordan gør man helt lavpraktiske ting. Og det synes jeg næsten er det, der er sværest, siger Christoffer Buster Reinhardt til TV 2 Lorry.

Besøger adskillige afdelinger

Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden har ansvaret for langt den største del af regionens budget. Ifølge Christoffer Buster Reinhardt forvalter de mellem 25 og 30 milliarder kroner, ud af et samlet budget på omkring 38 milliarder.

quote Min ambition er at komme ud og besøge så mange hospitaler og så mange afdelinger som overhovedet muligt.

Christoffer Buster Reinhardt (K), formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden

Udvalget har ansvaret for hele sundhedsområdet og skal derfor lægge den politiske linje for alt, der sker på alle regionens hospitaler. På alt fra akuttelefonen 1813, Sundhedsplatformen og akutmodtagelser.

Formandsposten i sundhedsudvalget fik Christoffer Buster Reinhardt officielt tildelt torsdag, men han har brugt den seneste måned på at besøge flere afdelinger af sundhedsområdet.

- Min ambition er at komme ud og besøge så mange hospitaler og så mange afdelinger som overhovedet muligt. For jeg vil gerne danne mig et indtryk af, hvad det egentlig er, vi har med at gøre. Hvad det er, der betyder noget for medarbejdere og patienter, siger Christoffer Buster Reinhardt.

Skal også have tid til uddannelse

Den unge regionsrådspolitiker har ofte dage, hvor han har politiske møder fra klokken syv om morgenen til klokken ti om aftenen. Han blev nemlig også valgt til kommunalbestyrelsen i Rudersdal.

Men selvom kalenderen er fyldt til bristepunktet, så finder han stadigvæk tid til sin læreruddannelse, som han færdiggør til sommer.

- Og så er det altså vigtigt også at holde fokus på den, for jeg kan bruge alt den tid, jeg vil på politik. Der er simpelthen så mange møder, man kan gå til. Men jeg synes også, det er vigtigt, at jeg får papir på min uddannelse. For jeg vil ikke bare være en af de der politikere, der bare er nogle halvstuderede røvere.

Og selvom den nye udvalgsformand har fået et par kommentarer for sin unge alder, så mener han ikke, at den betyder noget for hans politiske arbejde.

- Som politiker må det handle om, hvad man har på hjerte. I stedet for at sige, hvad alder står der. At jeg er født i 1991 det synes jeg er mindre interessant, end hvad jeg mener politisk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Opsigtsvækkende meldinger fra borgmester følges af partiledelse

københavns rådhus

Forvaltning finder rod i regnskaberne for over 37 millioner kroner

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere