26 år og byggeleder: Hannah er ofte eneste kvinde på jobbet

Der er kun få kvindelige håndværkere, og det er ikke altid nemt at være ene høne blandt hanerne. Hvis det ikke ændrer sig, bliver det et problem.

Hannah Hosbond Christensen er en af få. Hun er byggeleder, og kvinder i bygge- og anlægsbranchen er lidt af et særsyn – også i vores område.

I Nordsjælland, som ellers er det område, hvor kvinderne er bedst repræsentereret, er kun hver tiende medarbejder i branchen er kvinde. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

Det kan være en udfordring at være kvinde i en branche, som er så mandsdomineret fortæller 26-årig Hannah Hosbond Christensen, der arbejder hos virksomheden HHM i Hillerød.

quote Det er rigtigt, jeg er en dame, men jeg er stadig din byggeleder, og jeg bestemmer stadig

Hannah Hosbond Christensen, byggeleder

Ofte er hun den eneste kvinde på byggepladsen, og når hun skal tjekke sine kollegers arbejde, er det ikke altid lige nemt.

- Når man kommer ud på en plads, så er der altid de to uger, hvor det hele tiden er det der: "Se, der går en dame!" Det er rigtigt, jeg er en dame, men jeg er stadig din byggeleder, og jeg bestemmer stadig, siger Hannah Hosbond Christensen.

Du kan se hende fortælle om sine mandlige kollegers reaktioner ovenfor.

Problem at der er få kvinder

Det kan få negative konsekvenser, at så få kvinder vælger håndværksbranchen. 

Branchen mangler nemlig arbejdskraft: 

- Vi kigger ind i en fremtid, hvor vi risikerer om 10 år at står og mangle 17.000 faglærte, og der har vi jo ikke råd til at lade være med at lede efter faglærte blandt kvinderne, siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri. 

Der skal derfor mere fokus på at få kvinder ind i håndværksfagene, hvis vi stadigvæk skal have faglærte nok, siger hun.

Og der er heldigvis flere fordele ved at være omgivet af mænd, fortæller Hannah Hosbond Christensen i denne video.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik