2500 bilister blev blitzet samme dag: Nu skal sagen for retten

170 bilister, der fik frakendt kørekortet i 2015, har valgt lade sagen gå rettens vej.Skiltningen på Helsingørmotorvejen var mangefuld, påstår de.

Den 29. juli 2015 kommer Ole Gerstrøm kørende på Helsingørmotorvejen med sin kone.

Han kører tit på strækningen og ved, at der er vejarbejde, så derfor er han ekstra påpasselig med ikke at trykke for hårdt på speederen.

Ole Gerstrøm husker at have set, at der stod 80 km på skiltet - og kører efter det.

- Jeg kigger efter skiltene, for man skal jo være meget opmærksom på skiltene her, når der er vejarbejde, for det er jo med forhøjede bøder. Men så blitzede den mig og det forbavsede mig lidt, for jeg mente nok jeg havde kørt korrekt, fortæller Ole Gerstrøm om episoden der nu ligger halvandet år tilbage.

Samme dag på præcis samme sted blev mere end 2500 andre bilister blitzet. For fartgrænsen var sat ned til 50 kilometer i timen.

Og det kostede bilisterne dyrt - blandt andet på grund af de ændrede bødetakster ved vejarbejde fik flere hundrede frakendt kørekortet.

Ole Gerstrøm fik en bøde på 4800 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

- Det var jeg temmelig chokeret over. Jeg er jo i en situation, hvor jeg er stærkt afhængig af min bil i forhold til at køre børnene i børnehave og passe mine kunder, siger Ole Gerstrøm.

Omkring 170 af de bilister, der fik frakendt kørekortet, mener at skiltningen var mangelfuld og har derfor valgt at gå rettens vej med hjælp fra advokaten Poul Bach. Sagen starter den 23. januar i Retten i Lyngby, og der bliver afsagt dom den 3. februar.

Poul Bach finder det helt galt, når så mange får en fartbøde på samme korte strækning - på én dag.

- Jeg mener, det er et udtryk for det, at det er en pengemaskine, og det er indirekte skatter, siger advokaten.

Poul Bach undrer sig over, at politiet ikke greb ind og for eksempel gjorde skiltningen tydeligere, da de så, hvor mange der kørte mere end de tilladte 50 kilometer i timen.

- Det er ikke meningen med lovgivningen, at man skal sætte fotofælder op på den måde. Meningen er, at der skal være en hastighed, så trafikken kan blive afviklet sikkert, siger Poul Bach.

Samme undren sidder Ole Gerstrøm tilbage med:

- Politimanden der har siddet inde i vognen, hvis der har siddet nogle derinde, burde vel nok havde reageret på at kameraet gik af hvert syvende sekund. Det, der er foregået her, det er en fælde.

Dommen i sagen får betydning for resten af de 2500, der blev blitzet på strækningen den dag. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik