250 nisser i søstres hjemmelavede juleland

I Hornsherred har to søstre skabt et juleland med en vrimmel af nisser. I december inviterer de inden for ganske gratis, og der er endda hjemmebag.

I en gammel grisestald på Horsherredvej i Kirke Hyllinge, har to søstre skabt en hel verden af nisser.  Små på bare 12 centimeter, store på næsten en meters højde, tykke og tynde, unge og gamle, nisser, forstås.

Det begyndte i det små, da Hanna Andersen for otte år siden ville pynte op til jul og opdagede, at hun kun havde en enkelt sølle nisse. Hun syede i stedet juletøj til nogle dukker, og snart fik hun søsteren Inge Andersen med på idéen om at lave egne nisser. Det greb sådan om sig, at de havde nok til en udstilling. 

Søstrene der i dag er henholdsvis 72 og 78 år udstillede først deres nisseland i mindre lokaler, men nissefamilien er udvidet og består nu af 250 nisser. 

- Nissefamilien bliver udvidet hele tiden, jeg er blevet så gammel, at jeg ikke har lyst til at rejse mere, så vil jeg hellere bruge min tid og penge på at lave nisser, siger Inge Andersen. 

quote Jeg er blevet så gammel, at jeg ikke har lyst til at rejse mere, så vil jeg hellere bruge min tid og penge på at lave nisser.

Inge Andersen

Populære julenisser

På åbningsdagen 1. advent mødte 200 gæster op for at se nisserne.

- Der kommer flere og flere for hvert år, det er blevet meget større, end jeg havde regnet med, fortæller Inge Andersen.

De holder åbent hver dag indtil 18. december fra 11-16, og de nisseglade gæster bliver budt på gratis indgang, kaffe og hjemmebag. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere