11:08

Video: NILS MEILVANG

250 millioner kroner til skolerne: Hvor bliver pengene af?

De slidte skoler går både udover lærere og elever i Gladsaxe. Til dagens valgdebat kræver en forælder handling fra politikerne.

- De sidder i små klasselokaler 28 børn, hvor de knap nok kan få vejret i løbet af en skoledag. De kan ikke åbne vinduerne, fordi der er larm ud fra skolegården.

Sådan lyder det fra Sune Lindegaard til dagens valgdebat i Gladsaxe. Sune Lindegaard er far til to børn på Søborg Skolen i Gladsaxe og formand for skolebestyrelsen. 

De sidste tre år har vi snakket rigtig meget om, hvad er det, vi skal gøre for Søborg Skole.

Trine Græse, borgmester og spidskandidat, Socialdemokratiet. 

Han er klar over, at kommunen for to år siden har afsat 250 millioner kroner til renovering af skolerne, og han undrer sig derfor over, hvorfor der stadig ikke er sket noget. 

- Vi har ikke set en gravemaskine endnu, konstaterer Sune Lindegaard. 

Læs også Disse tre sager afgør valget i Gladsaxe

Borgmester: "Vi afventer en rapport"

Sylter I folkeskolerne?

-Nej, det gør vi ikke. Det er fuldstændig rigtigt, at Søborg Skole er en gammel skole, og at læringsfasciliteterne ikke er tidsvarende. Det er vi opmærksomme på, men det betyder ikke, at man kan sige, at alle skolerne i Gladsaxe skranter, siger den socialdemokratiske borgmester Trine Græse. 

Hun forklarer endvidere, at kommunen ikke vil bruge 250 millioner kroner uden at undersøge, hvad der egentlig skal gøres. 

De sidder i små klasselokaler 28 børn, hvor de knap nok kan få vejret i løbet af en skoledag. De kan ikke åbne vinduerne, fordi der er larm ud fra skolegården.

Sune Lindegaard, Fmd., skolebestyrelsen, Søborg Skolen

- De sidste tre år har vi snakket rigtig meget om, hvad det er, vi skal gøre for Søborg Skole, siger hun og fortsætter:

-Vi har derfor sat gang i en grundig analyse, som analyserer skolebygningernes tilstand, og som analyserer læringsmiljøerne, siger borgmesteren.

Ifølge Trine Græse afventer de rapportens resultater nu. 

Se den fulde debat om skolerne i Gladsaxe øverst i artiklen. 

Læs også Her er der valgdebatter i Gladsaxe Kommune