24 timers oplæsning af jobcenterberetninger: "Kraftfulde historier"

Maratonoplæsning af syge og udsattes historier om mødet med førtidspensions- og fleksjobreformen skulle åbne forligspartiernes øjne før reformforhandlinger.

Søndag middag klokken 12 sluttede en maratonoplæsning af syge og udsattes beretninger på Christiansborg.

Oplæsningen, som var initieret af Jobcentrets Ofre, Næstehjælperne og Alternativet, ville forsøge at åbne forligspartiernes øjne for, hvor store konsekvenser førtidspensions- og felksjobreformen har for tusindvis af mennesker. 

Netop den reform er netop nu er under forhandling i Folketinget, og eventen skulle derfor sætte fokus på det området.

I hele 24 timer oplæste en række forskellige personligheder, som Lisbeth Zornig og Henrik Nordbrandt, historier fra folk, der er blevet ramt af førtidspensions- og fleksjobreformen.

Samtidig blev beretningerne livestreamet på Facebook og på YouTube i alle 24 timer.

- Der er kommet nogle utroligt kraftfulde historier om folk, der forsøger at overleve. Folk der kæmper sig op ad bakken og bliver slået hjem igen og kæmper videre, siger Torsten Gejl, der var en af oplæserne i projektet "24 timer for reformramte". 

Torsten Gejl, der også er social- og arbejdsmarkedsordfører i partiet Alternativet, mener endda, at maratonoplæsningen har været med til at bidrage med ny viden om reformen og systemet, som mange kæmper med.

- Der er kommet en yderligere viden om, at det ikke er det mest hensigtsmæssige system at forsøge at blive rask i, siger han til TV 2 Lorry og uddyber:

- Det er tit, at der er sådan en slags parallelproces. Når man får taget sin myndighed fra sig, så kæmper man mod systemet - samtidig med, at man skal prøve at blive rask.

- Så der er en stærk følelse af, at man skal foretage sig en masse meningsløse ting på et tidspunkt i sit liv, hvor man er meget meget syg, siger han. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik