00:58

Arrangørerne kalder Montane Kong Vinter Danmarks hårdeste og koldeste adventurerace.

24-timers benhårdt adventureløb i København

Orienteringsløb, kajak, mountainbike, klatring, 200 deltagere skal i dag teste udholdenhed og samarbejde, når de skal klare en krævende rute i kulden.

I hold af tre skal 200 deltagere i dag navigere sig gennem Københavns gader for at finde posterne i orienteringsløbet Montane Kong Vinter. Ifølge arrangørerne Danmarks hårdeste og koldeste adventurerace.

De startede klokken ni i morges på Rådhuspladsen i København, og de første hold ventes i mål klokken 23.00, mens de langsomste hold er i gang et helt døgn frem til klokken ni søndag morgen. 

- Deltagerne skal igennem 100 km. mountainbike, 40 km. løb, 25 km. kajak, og til sidst skal de op på toppen af B&W hallen og klatre, siger en af løbets arrangører Lars Bukkehave. 

Holdene skal samarbejde om at finde poster placeret rundt omkring i København og omegn. Blandt andet skal de finde en post i Vor Frue Kirkes tårn og en i Ejby bunkeren i Rødovre. 

Læs også Marathon: Team Tvilling har slået verdensrekord

Ikke for sarte sjæle

Ud over de fysiske udfordringer, så skal deltagernes nerver også testes, når de skal balancere 35 meter over jorden i B&W-hallerne. De skal også rappelle og kravle gennem en mørkelagt røgdykker-bane. 

- Det er et vinterløb, så temperaturen er en ekstra udfordring, men de detager i hold, så de holder humøret oppe sammen, og det gør, at holdene kommer igennem, siger Lars Bukkehave, arrangør, Montane Kong Vinter. 

Det er typisk folk, der tidligere har løbet orienteringsløb, der deltager i løbet, men ellers er der stor spredning i feltet, lige fra eliten i Skandinavien til bredden i Danmark. 

Det er ottende gang, at løbet bliver afholdt.