03:02

Video: TV 2 Lorry

24-årig mand savnet: Borgere har startet egen eftersøgning

På tredje døgn leder en stor gruppe borgere i Frederikssund efter en 24-årig mand. Vi stopper først, når han er fundet, lyder det.

Siden søndag har over 200 borgere fra nær og fjern ledt efter den 24-årige mand, der lørdag forsvandt i Frederikssund, efter en båd brød i brand.

Jeg tænker bare, hvordan man selv ville have det, hvis ens barn var væk.

Mette Hansen

Branden opstod, da den 24-årige var ude at sejle med den 22-årige bådejer, der nu er sigtet for selv at have sat ild til båden.

Politiet har de seneste dage ledt efter den forsvundne mand med helikopter, politihunde og både, men de indstillede eftersøgningen mandag. En stor gruppe borgere giver dog ikke op. Tirsdag var cirka 50 mennesker samlet i Frederikssund for selv at lede efter den 24-årige.

Læs også Efter redningsaktion: 22-årig sigtes for brandstiftelse på båd

- Politiet stiller ikke op med 200 mennesker, så det gør vi, og gerne 200 mere. Vi bliver ved med at lede, til han er fundet. Lige indtil han er fundet, fastslår Mette Hansen, der koordinerede den civile eftersøgning i dag.

Hun er overbo til den 24-årige og hans familie, og ligesom mange andre af de fremmødte i dag, har hun stor empati for familien.

- Et eller andet sted kender jeg dem ikke personligt, men selvfølgelig hjælper jeg dem. Når de spørger, så hjælper jeg dem. Det er en sød familie, siger hun.

Lige da han var meldt savnet, var vi ude til klokken fire om natten og lede efter ham langs breden. Det gjorde vi også dagen efter, og vi fortsætter.

Nenad Andresen

- Man har empati for de personer. Jeg tænker bare, hvordan man selv ville have det, hvis ens barn var væk, siger Rikke Halgreen, der sammen med sin 16-årige datter har taget turen til Frederikssund fra Hillerød i dag for at hjælpe med at lede.

Den civile eftersøgning foregår både med hunde på land og med kajakker og både til havs. Mette Hansen opfordrer alle, der har lyst og mulighed for det til at komme til Frederikssund og hjælpe i eftersøgningen.

Familie og venner hjælper også

Slægtninge til den 24-årige hjalp også med eftersøgningen i dag. De kommer både fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, England og Holland. De af dem, som TV 2 Lorry talte med i dag, var alle meget taknemmelige for, at så mange hjælper med at lede.

- Det betyder, at man føler sig tryg. Jeg håber, at vi finder ham i live, men lige nu vil vi bare gerne finde ham uanset hvad. Derfor betyder det meget for familien, at der er så mange, der hjælper, siger Noor Faiz, der er en slægtning fra Sverige. 

  Foto: TV 2 Lorry

Venner til den eftersøgte håber også på at finde den 24-årige i live:

- Jeg er forberedt på at finde ham i live. Det er selvføgligelig det, jeg håber allermest på. Lige da han var meldt savnet, var vi ude til klokken fire om natten og lede efter ham langs breden. Det gjorde vi også dagen efter, og vi fortsætter, siger Nenad Andresen, der betegner sig selv som en nær ven af den 24-årige.

Selvom politiet indstillede eftersøgningen i går, afviser de ikke, at de genoptager den. De er nu i gang med at analysere alle de oplysninger, de har fået, blandt andet fra båden, der brød i brand, og fra vidner.

00:19

Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi giver en status på politiets eftersøgning af den 24-årige.

Luk video