24-årig dømt for 15 væbnede "lukketids-røverier"

I et halvt år var butikker i Roskilde-området plaget af væbnede røverier. Nu er der faldet dom i sagen.

02:10

ARKIVVIDEO: En lang række væbnede røverier plagede Roskilde-området i 2017 og 2018. De forretningsdrivende var bekymrede.

En 24-årig mand blev onsdag er kendt skyldig i at have begået 15 røverier mod supermarkeder i Roskilde, Hvalsø, Viby Sjælland og Store-Merløse i Retten i Roskilde.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Røverierne blev begået i efteråret 2017 frem til foråret 2018.

Den 24-årige blev idømt otte års ubetinget fængsel og udvist af Danmark for bestandigt.

- Det er et højt antal røverier, hvor man har brugt både maskering og været bevæbnet med kniv, pistol, skruetrækker, hammer og baseballbat. I nogle af forholdene har gerningsmændene truet ansatte i baglokalet til at udlevere værdier, siger senioranklager, Tina Davidsen til TV 2 Lorry.

Det samlede udbytte af røverierne var 170.000 kroner.

- Jeg er tilfreds med dommen, særligt at retten valgte at følge anklagemyndighedens påstand for så vidt angår den 24-årige og fandt ham skyldig i alle 15 røverier og at udvise ham for bestandigt, hvilket afspejler alvorligheden i den kriminalitet, han har begået, siger senioranklager, Tina Davidsen på vegne af anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

To 25-årige mænd fra Høje-Taastrup og Roskilde blev fundet skyldig i at have begået nogle af røverierne.

Den 24-årige har fået betænkningstid i forhold til, om han ønskede at anke dommen.

Bekymrede forretningsdrivende

De voldsomme røverier foregik på samme måde: 

- Røverierne er kendetegnet ved, at man har gået hen til kassekspedienten lige inden lukketid og truet vedkommende. I nogle tilfælde har man henvendt sig ved personaleindgangen efter lukketid og truet sig ind i butikken, siger Tina Davidsen. 

I marts 2018 kunne TV 2 Lorry fortælle, at det vrimlede med våbnede røverier i Roskilde og Lejre-området. Det gik blandt andet udover DagligBrugsen i Roskilde, hvor to kvindelige ekspedienter blev truet med kniv. 

I videoen øverst i artiklen omtales et røveri mod Nordmarksgrillen i Jyllinge, hvor indehaveren blev truet med en pistol. TV 2 Lorry skal gøre opmærksom, at den 24-årige dømte mand, der er nævnt i artiklen, ikke har været sigtet eller tiltalt for det forhold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik