To bandemedlemmer er kendt skyldige i drabsforsøg

To 20-årige bandemedlemmer forsøgte ved skud at dræbe en 17-årig dreng i Bagsværd tilbage i 2013.

Østre Landsret har torsdag kendt to bandemedlemmer skyldige i drabsforsøg og brandstiftelse. Sidste år forsøgte de to 20-årige mænd at dræbe en 17-årig dreng.

Læs også: Dom stadfæstet

Tidligere har Retten i Glostrup idømt mændene 10 års fængsel. Men mændene valgte at anke dommen til Østre Landsret, som altså mener, at de er skyldige. Senere torsdag afsiger landsretten dom.

Det var 18. marts 2013, at mændene kom kørende i en sort Citroën C3 ved Triumfvej i Bagsværd. Her passerede de den 17-årige dreng, som stod foran et pizzeria. Mændene rullede vinduet ved bagsædet ned og affyrede en række skud mod drengen.

Drengen slap uskadt fra drabsforsøget. I stedet ramte mændene en holdende bil med tre skud, mens et skud gik gennem ruden til pizzeriaet.

De to bandemedlemmer flygtede fra stedet. Men senere blev deres bil fundet brændende i en cykeltunnel under Gladsaxe Møllevej.

Skyderiet var ifølge anklageskriftet et led i konflikten mellem banderne Loyal To Familia (LTF) og Værebros Hårde Kerne (VHK).

Retten i Glostrups dom var præget af, da bandebestemmelsens paragraf 81 A, der giver hårdere straffe til banderelaterede forbrydelser, var trådt i kraft.

- Umiddelbart ser det ud til, at bandebestemmelsen har lagt tre år oven i deres straf, fortalte anklager Peter Godsk dengang til Ritzau.

En tredje person - en 21-årig mand - var også tiltalt i sagen. Men han blev frikendte af Retten i Glostrup. Han fik dog en bøde på 3000 kroner for besiddelse af 10 gram hash.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik