23-årig idømt rekordstraf for trafikdrab

23-årig skal i fængsel i fire år og seks måneder - blandt andet for et uagtsomt trafikdræb i København.

23-årige Ramze Abdullah Hassan Jabr idømmes fængsel i fire år og seks måneder for blandt andet at have trafikdræbt Cilla Olander Johansson uagtsomt.

Læs også: Dødsbilist havde promille på 1,01

Det er den højeste straf nogensinde i den type sager herhjemme.

Der er ingen undskyldende omstændigheder. Du brager ind gennem byen i høj fart, lyder det fra dommer Per Holkmann Olsen.

Ramze Jabr vælger at anke dommen til Østre Landsret. Han vil ikke frifindes, men kræver en mildere straf.

Den 23-årige mand havde en alkoholpromille på 1,01 og hash i blodet, da han om natten den 2. november i fjor med tre passagerer i bilen kørte fra Farum mod København.

To kvindelige passagerer har under sagen forklaret, at hastigheden mellem Farum og København var over 200 kilometer i timen.

Inde i København kørte Ramze Jabr frem for rødt tre gange. Først var han centimeter fra at ramme en kvinde, og ud for Tivoli gik det galt.

Med en hastighed ikke under 91 kilometer i timen ramte han Cilla Olander Johansson, og hendes kæreste var ganske tæt på også at blive offer. Cilla var så hårdt kvæstet, at hun døde efter få minutter.

Under sagens afslutning kom det frem, at Ramze Jabr har tidligere domme for spritkørsel og narkokørsel. Derudover er han dømt for i omkring 50 tilfælde at have kørt bil uden førerret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik