72-årig skal på psykiatrisk afdeling for sosu-drab

Retten i Glostrup idømmer en sindssyg mand en anbringelsesdom for at have dræbt en sosu-assistent sidste år.

En 72-årig mand skal anbringes på psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning, efter at han har dræbt en sosu-assistent på Center Ringbo i Bagsværd sidste år.

72-årig om Sosu-drab: Jeg ville ikke slå hende ihjel

Sådan lyder dommen ved Retten i Glostrup onsdag. Dommeren siger, at det er ubestridt, at den sindslidende mand stak Dorthe Christiansen, og at hun døde af knivstikkene.

En anbringelsesdom betyder, at den 72-årige mand ikke kan udskrives, uden rettens godkendelse.

Retten dømte, som anklager Natalja Fryd Lindberg krævede i sin procedure. Hun krævede blandt andet anbringelsesdom, fordi hun mente, at den nu dømte var til fare for andres liv.

Det var lidt over otte om morgenen 2. december sidste år, at den gråhåret mand angreb sosu-assistenten Dorthe Christiansen med en køkkenkniv.

En halv time senere blev den 37-årige kvinde erklæret død.

Tidligere onsdag erkendte manden i retten, at han have stukket den 37-årige kvinde med en kniv. Men han nægtede sig skyldig i manddrab.

Ifølge mandens forklaring var det ikke hans mening at dræbe kvinden.

- Jeg gik ud i køkkenet og hentede et kniv. Jeg stak kun en eller to gange, for jeg ville ikke slå hende ihjel.

- Så lå hun på terrassen og så fortrød jeg, hvad jeg havde gjort, forklarede den 72-årige mand, som er sindssyg og lider af paranoid skizofreni.

Manden forklarede, at han ville skade sosu-assistenten, fordi personalet på Center Ringbo fik ham tvangsindlagt og kaldte ham sindssyg.

- Jeg er blevet forfulgt af PET i ti år. Ringbo har samarbejdet med PET, sagde den tiltalte som en sidste bemærkning, inden at dommeren og domsmændene gik ud for blive enige om en dom.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik