2200 biler undersøgt ved kæmperazzia

Enorm razzia på Helsingørmotorvejen fredag var en succes, siger politi og Skat. Politiet rejste 86 sigtelser.

10 spritbilister, to narkopåvirkede førere og ni bilister uden kørekort var blot en del af fangsten, da Nordsjællands Politi og Skat fredag aften og nat lukkede en del af Helsingørmotorvejen og undersøgte 2231 trafikanter.

Den storstilede aktion fandt sted fra fredag klokken 21.00 frem til lørdag klokken 02.00.

Ifølge vagtchefen ved Nordsjællands Politi var razziaen vellykket:

- Aktionslederen benævner det som en succes, siger Ole Hestbæk, Nordsjællands Politi.

Hver time kørte omkring 500 bilister gennem et fintmasket net ved Lundtofte. Her blev der tjekket for alkohol, narko, kørekort, manglende registreringsafgifter og meget andet.

Omkring 70 medarbejdere fra politiet og Skat var involveret i razziaen.
Skats fokus var blandt andet på firmabiler og social snyd, oplyser Michael Christiansen fra Skattecenter Fredensborg, der var ansvarlig får Skats indsats.

- Vi talte med 100 personer i forbindelse med vores fokus på firmabiler, og 25 af dem må nok imødese en regning fra os for manglende beskatning af fri bil. Samlet set beløber det sig sandsynligvis til regninger i millionklassen, siger han.

Fem personer kan forvente et skattesmæk som følge af social snyd.

- Det vil typisk være eksempelvis en taxachauffør, som modtager sociale ydelser, siger Michael Christiansen.

I alt rejste politiet 86 sigtelser. Ud over alkohol- og narkopåvirkede bilister kørte flere blandt andet i motorvejens nødspor, uden kørekort og med fejl og mangler på deres biler.

- Med det udbytte kan jeg ikke forestille mig, at vi ikke gør noget lignende igen, siger Ole Hestbæk, Nordsjællands Politi.

En tilsyneladende meget tørstig mand røg også i nettet fredag, da han blev stoppet med 232 tyske rammer øl og sodavand i sin overlæssede varevogn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik