22-årig fængslet for skarpladt pistol i København

En 22-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger for at være i besiddelse af en skarpladt pistol i København.

En mistanke om besiddelse af en skarpladt pistol af mærket Walther med otte patroner har torsdag ført til varetægtsfængsling af en 22-årig mand ved Dommervagten i København.

Den 22-årige mand er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse under særdeles skærpende omstændigheder i Mjølnerparken i København tirsdag eftermiddag. Den 22-årige flygtede fra politiet i første omgang, men meldte senere sig selv.

Den 22-årige mand nægtede sig skyldig i grundlovsforhøret. Han forklarede, at han havde været i Mjølnerparken ved sin fars bil på en parkeringsplads. Politiet kom forbi, og han løb fra stedet.

Den 22-årige mand er ifølge egen forklaring med i et bande-exitprogram, og fordi han havde 15 gram hash på sig, var han bange for at blive taget ud af exitprogrammet. Derfor løb fra stedet med politiet i hælene, forklarede han.

Betjenten i hælene på den 22-årige mand havde set, at den nu fængslede havde droppet en sort genstand i en papkasse med noget skrald. Efterfølgende fandt man pistolen i en papkasse.

Adspurgt, om den 22-årige havde smidt noget fra sig under flugten, svarede han benægtende.

I tiden fra tirsdag og frem til anholdelsen har den 22-årige mand opholdt sig på et hotel på Østerbro. Han hørte, at politiet ville have fat i ham i forbindelse med en pistol.

Derefter ringede han angiveligt til en politibetjent, som står for exitprogrammet, og meldte sig selv.

Den 22-årige blev varetægtsfængslet, fordi dommeren frygter, at han vil begå ny kriminalitet på fri fod eller forsøge at stikke en kæp i hjulet på efterforskningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik