22-årig truede med skoleskyderi: "Det er stilhed før stormen"

Mandag blev en 22-årig mand anholdt efter en storstilet politiaktion på uddannelsesinstitutionen Cph West. Nu er han varetægtsfængslet i to uger.

Mandag eftermiddag iværksatte Københavns Vestegns Politi i samarbejde med flere politikredse og Rigspolitiet en storstilet politiaktion på uddannelsesinstitutionen Cph West, der ligger i Ishøj.

Efter to timers politiaktion blev en 22-årig mand anholdt.

quote I den tid, vi lever i, vi tager vi den slags anmeldelse alvorligt. Vi sendte straks massivt politi afsted til skolen og den pågældendes bopæl

Kim Christiansen, politidirektør ved Københavns Vestegns Politi

- I den tid, vi lever i, vi tager vi den slags anmeldelse alvorligt. Vi sendte straks massivt politi afsted til skolen og den pågældendes bopæl. Vi anholder manden på hans bopæl omkring klokken 15 helt uden dramatik, sagde politidirektør ved Københavns Vestegns Politi, Kim Christiansen, på et pressemøde mandag eftermiddag efter aktionen.

Sigtede ville gå hjem og hente våben

Årsagen var, at den 22-årige, som var en bortvist elev fra uddannelsesinstitutionen, havde truet flere ansatte, ligesom han i forbindelse med bortvisningen sagde, at han ville gå hjem og hente våben.

Halvanden time senere skrev den nu anholdte mand på Facebook, at det var "stilhed før stormen".

Det kom frem under oplæsningen af sigtelsen, da den 22-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør, skriver sn.dk.

Blandt andet skal han søndag have sendt et dødningehoved via Facebooks Messenger til en ansat på sin skole, skriver Ekstra Bladet og Sjællandske.

Senere samme dag lagde han ifølge sigtelsen et billede ud på Facebook af en anden ansat og skrev "De er nogle fucking perkere. De skal dø", skriver Sjællandske.

Den tredje trussel skal han ifølge politiets sigtelse have fremsat mandag ved middagstid, hvor han truede personale med at hente våben, og med at skolen skulle gøre sig klar til et skoleskyderi.

Manden er derfor sigtet for tre forhold, der alle omhandler trusler.

Manden blev varetægtsfængslet i to uger for truslerne. Det besluttede en dommer i Glostrup efter et langvarigt grundlovsforhør.

Grundlovsforhør for lukkede døre

Den 22-åriges forsvarer begærede navneforbud, men blev siden toppet af anklageren, der både krævede navneforbud for de to ansatte, som havde modtaget trusler, ligesom anklageren ønskede, at dørene skulle lukkes.

quote Min klient nægter sig skyldig og nægter at have ytret trusler over for personalet

Rasmus Paludan, forsvarer

Dørlukningen skete ifølge sn.dk med henvisning til mulige medgerningsmænd og for at undgå at påvirke vidneforklaringerne.

Dommeren var lydhør og nedlagde herefter både navneforbud og lukkede dørene.

Derfor kendes den 22-åriges forklaring ikke. Ifølge forsvareren nægter den manden sig dog skyldig i alle tre forhold.

- Min klient nægter sig skyldig og nægter at have ytret trusler over for personalet, som tværtimod chikanøst bortviste ham en uge med den begrundelse, at han ikke måtte kritisere deres eftergivenhed over for muslimske elevers terrorisering af skolen og undervisningen, skriver den sigtedes forsvarer, Rasmus Paludan, på Twitter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik