21-årig drabsmand dømt til anbringelse

Gerningsmanden til et drab og drabsforsøg i Sandholmlejren er sindssyg.

En 21-årig afghansk mand blev torsdag ved Retten i Hillerød dømt til anbringelse på et psykiatrisk hospital på ubestemt tid for drab og drabsforsøg.

- Det bestemte retten, efter at Retslægerådet har erklæret min klient for sindssyg, siger mandens forsvarer, Anders Skaaning Mathiesen.
Når og hvis den unge mand bliver rask, vil han blive udvist af Danmark for bestandigt.

Drabet og drabsforsøget fandt sted den 28. oktober sidste år i Sandholmlejren, hvor den nu dømte og hans fætter stak to mænd ned.
Det ene offer blev såret af stik i maven og låret, mens knivoverfaldet kostede en 24-årig mand livet.

Efter overfaldet blev den 21-årige og hans fætter anholdt og varetægtsfængslet. Natten til den 14. december begik fætteren selvmord i arresten.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis forklarede den tiltalte i retten, at hans fætter var sur på den 24-årige, fordi denne angiveligt havde givet ham sovemedicin og misbrugt ham seksuelt.

Han forklarede også, at den 24-årige havde tilbudt flere mænd, at de kunne have sex med den 21-årige mod betaling.

De to fætre havde brugt hele dagen den 28. oktober på at lede efter den 24-årige.

Det lykkedes sent om aftenen, hvor de stod skjult inden for Sandholmlejrens hovedport, da deres ofre ankom til stedet. Den 21-årige forklarede ifølge Frederiksborg Amts Avis, at det var hans fætter, der havde stukket de to ofre.

Den dømtes forsvarer tog betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

- Sagen har været en stor belastning for min klient. Han er meget syg og på medicin, så jeg vil lige vente et par dage, føj jeg taler med ham om en eventuel anke, siger Anders Skaaning Mathiesen


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik