21-årige Kira kan blive yngste dansker i Europa-Parlamentet

Kira Marie Peter-Hansen kan muligvis skifte tilværelsen som økonomistuderende ud med titlen som Europa-parlamentariker i dag.

Selvom valget blev afgjort søndag, er der stadig kandidater, der venter i spænding på at finde ud af, om de skal i Europa-Parlamentet. En af dem er den 21-årige økonomistuderende Kira Marie Peter-Hansen, der kan blive det yngste danske medlem af Europa-Parlamentet:

- Det er ret vildt. Det er en kæmpestor ære, et ansvar og et privilegium, hvis jeg skal repræsentere de mange unge mennesker, der råber på klimaløsninger, siger Kira Marie Peter-Hansen.

SF fik 13,2 procent af stemmerne ved søndagens Europa-Parlamentsvalg. Ifølge en prognose fra Megafon bliver det enten hende eller partifællen Karsten Hønge, der gør Margrete Auken følgeskab i Bruxelles.

Kira Marie Peter-Hansen er vokset op i Værløse, men bor på Nørrebro i København.

Må droppe uddannelse

Kira Marie Peter-Hansen har planlagt, hvordan ventetiden på det afgørende resultat skal fordrives:

- Lige nu får jeg en kop kaffe, og så skal jeg hen på hovedkontoret og afvente de personlige stemmer. Jeg skal også have svaret nogle af de mange vælgere, der har skrevet søde ting til mig på Facebook og Instagram i løbet af valgkampen. Skulle jeg få mandatet, skal jeg også have fat i min studievejleder en af de nærmeste dage, for det bliver svært at fortsætte på min uddannelse, hvis jeg skal i Europa-Parlamentet, siger Kira Marie Peter-Hansen.

Den 21-årige SFer kan ende i Europa-Parlamentet
Den 21-årige SFer kan ende i Europa-Parlamentet
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Kira Marie Peter-Hansen læser økonomi på Københavns Universitet. Hun håber, at hun kan bruge det mulige mandat til at hjælpe sine medstuderende i København og resten af Danmark.

Gode udvekslingsmuligheder trods Brexit

Hun håber, at hendes mulige tilstedeværelse i Europa-Parlamentet kan komme de studerende til gavn.

- Jeg vil arbejde hårdt for, at danske studerende også har gode udvekslingsmuligheder på den anden side af Brexit, siger Kira Marie Peter-Hansen.

Derudover er det den grønne omstilling, som er Kira Marie Peter-Hansens mærkesag. 

Hun understreger, at hun repræsenterer hele Danmark, men at luftforurening i byer for eksempel også er en problemstilling, hun er optaget af.

Valgkamp er både spændende og ensomt

Den 21-årige Europa-parlamentskandidats valgkamp har i høj grad haft fokus på de unge.

Debatarrangementerne med de unge vælgere og de unge paneldeltagere har været lærerige for den unge kandidat:

- Det har været enormt spændende at tale med de mange unge mennesker og opleve deres engagement. Blandt de vigtigste erfaringer er nok, at man skal være meget fleksibel under en valgkamp og være klar på, at der er mange ensomme ture i tog mellem de forskellige debatarrangementer, siger Kira Marie Peter-Hansen.

Der er skiftedag i EU-Kommissionen den 31. oktober. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik